Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ 
«ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΨΥΧΟΓΙΟΣ»

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟ.ΠΕ.ΣΑ. ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Προέδρου του διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Το Καφενείο των ιδεών» Ντίνου Κουμπάτη «Στις φλόγες της Σμύρνης», το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις διακεκριμένες Εκδόσεις «Ψυχογιός», θα παρουσιαστεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στην Σαλαμίνα την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, στις 19.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Δημήτρης Μπόγρης», στο Δημαρχείο Σαλαμίνας.


Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στα πλαίσια ενός πολυθεάματος, το οποίο θα μας μεταφέρει στην Σμύρνη και θα ζωντανέψει μνήμες από τη ζωή εκεί των Ελλήνων. Για την αναδρομή αυτή, έχουν επιστρατευθεί «Το Θέατρο της Κούλουρης», το οποίο θα παρουσιάσει σκηνές από το θεατρικό έργο «Εκεί στη Σμύρνη την παλιά…», η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σαλαμίνας, η οποία θα παρουσιάσει με πνευστά για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ύμνο της Σμύρνης υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Χρόνη Μιχαλάκη, η Γυναικεία Χορωδία «Πρωτόκλητος» και η παιδική χορωδία Εκπαιδευτηρίων «Ηλιάδη» υπό την διεύθυνση της χοράρχου Θεώνης Μούλτου, η Σαλαμίνια αοιδός Μαρία Μπεγνή, ο Γιάννης Σαρρής με την κιθάρα του σε τραγούδια της Σμύρνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η λογοτέχνης Παναγιώτα Χριστοπούλου - Ζαλώνη, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και θα διαβάσουν αποσπάσματα ο διακεκριμένος ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου και η Συγγραφέας και Ηθοποιός κα Αγγελική Σάντορα. Επίσης, θα παρουσιαστεί χορευτικό πρόγραμμα με αυθεντικές Ανατολίτικες Χορογραφίες από την Ελληνοαιγύπτια Χορογράφο – Χοροδιδάσκαλο κα Φωτεινή Γκανταλλά.

Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Χριστίνα Μανδέκη, Εύη Μοσκοβάκη, Σούζη Φωτίου, Γιάννα Ζερβού, Χαρά Κολλιού, Ελένη Τσαγανού, Ντίνα Σαρρή, Θέμις Κοσσιώρη, Μαρία Κουλουριώτη, Νικολέτα Μπακατσέλου, Πάνος Πλαντζόπουλος, Βαγγέλης Καστρινόπουλος, Μιχάλης Γκιόκας, και ο Παντελής Γαρείος. Σκηνοθεσία Γιώργου Κανέλλη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου