Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Η Π.Ε. Πειραιά στηρίζει την πρόταση για ίδρυση Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, υπέρ της πρωτοβουλίας που αναπτύσσεται από παραγωγικούς φορείς για την ίδρυση Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στον Πειραιά, στο πλαίσιο της ανάδειξης του λιμανιού του Πειραιά σε πύλη της χώρου στο διεθνές εμπόριο.
 Το πλήρες κείμενο της επιστολής:
 ΘΕΜΑ: Δημιουργία Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων.
 Κύριε Υπουργέ,
 Σε μια προσπάθεια τόνωσης της ελληνικής οικονομίας, έχει κατατεθεί στο Υπουργείο σας από το Χρηματιστήριο Αθηνών μια πρόταση για την ίδρυση Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων. Με χαρά διαπιστώνω ότι η πρόταση αυτή βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές μεταξύ των παραγωγικών φορέων, ελπίζοντας σε ανταπόκριση από το Υπουργείο σας.
          Το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων θα περιλαμβάνει παραδοσιακά ελληνικά αγροτικά προϊόντα σημαίνει ότι θα ωφελήσει πολλαπλώς την ελληνική οικονομία, δίνοντας μεγαλύτερη αξία στην αγροτική παραγωγή της χώρας μας. Άλλωστε παρόμοια Χρηματιστήρια λειτουργούν τόσο σε χώρες με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη γεωργία, όπως η Μ. Βρετανία και η Ιταλία, όσο και σε γειτονικές μας χώρες όπως η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σερβία, που θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως πρότυπο για το αντίστοιχο ελληνικό.
          Δεδομένου ότι ως Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχουμε ως πρώτο στόχο της πολιτικής μας την ανάπτυξη, είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε κάθε δυνατή ενέργεια υποστήριξης αυτής της πρότασης.
          Στο πλαίσιο της ανάδειξης του λιμανιού του Πειραιά ως πύλης της χώρας στο διεθνές εμπόριο, παρακαλώ να εξετάσετε θετικά το αίτημα για ίδρυση σε αυτό Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων. Οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά είναι σε θέση να υποστηρίξουν τη λειτουργία ενός τέτοιου θεσμού, αρκεί να ενσκήψει το Υπουργείο σας και να ρυθμίσει το θέμα νομοθετικά.

                                                                       Με εκτίμηση,

                                                              Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ  
                                                                            
                                                                 ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου