Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νέα σελίδα γύρισε το ΠΑΣΟΚ

Του Κώστα Βλουτή
Δημοσιογράφου, ειδικευμένου σε θέματα ΑμεΑ

Νέα σελίδα γύρισε το ΠΑΣΟΚ με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, επιτέλους, πρόεδρο του κόμματος. Έδωσε τη μάχη του, στήθος με στήθος και τελικά κατάφερε να κερδίσει τον ...αντίπαλό του κατά ...κράτος! Δεν είναι δα κι εύκολο πράγμα να τα βάζεις με το ...λευκό!!! "

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;"
230.105 άτομα (ποσοστό 97,33%) που συγκινήθηκαν, μέχρι δακρύων, τον ψήφισαν... και τον ξαναψήφισαν για να επιβεβαίώσουν πως "το ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ, αν έχεις 2 ευρώ"!
Και αν έχεις ...κάτι παραπάνω απο ...2 ευρώ στηρίζεις και το ταμείο του κόμματος αφού ήδη στις "αγκάλες" του υπάρχει το όχι και ευκαταφρόνητο ποσό των 472.302 ευρώ, χωρίς απόδειξη!
Το ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει παρέμβει ακόμη είναι ένα ρεπορτάζ που ...δεν έχει ολοκληρωθεί...

Όπως και οι καταγγελίες που θέλουν τους πολίτες να ψηφίζουν δυο και τρεις φορές, σε διαφορετικά εκλογικά σημεία χωρίς κανέναν έλεγχο.
Παράδειγμα, ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Λάμπρος Χαβέλας, που ψήφισε όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές έχοντας μαζί του ...κάμερα!
Όπως και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης...
Αλλά και οι "βόμβες" Στέφανου Τζουμάκα, που επιβεβαιώνουν" τις ..."υποψίες" περί "νοθείας" του αποτελέσματος...
"Το 2007 προσήλθαν στην ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές", είπε με πικρία.

Όπως και νάχει, ο Βενιζέλος είναι πια πρόεδρος και τίποτα δεν αλλάζει το αποτελεσμα...
Τί κι αν η οικονομική εφημερίδα του Βελγίου "L' Echo" κοπανιέται πως ια τους Έλληνες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραμείνει ο αμείλικτος "κ. Λιτότητα!" Εκείνος "προς τη δόξα τραβά" με καινούργιο... λειρί!

Από την άλλη, ο... απλός πλέον πολίτης, Γιώργος Παπανδρέου, αφού απείλησε πως θα βρίσκεται κοντά στους νέους, τους δημιουργικούς και στις γειτονιές (αποφεύγω να κυκλοφορώ μετά τις 8 το βράδυ στη γειτονιά, πού ξέρεις;) έδωσε και μια συνέντευξη στο ΒΒC.
"Θα ήθελα να ανοίξω μια σχολή για να εκπαιδεύσω τους ηγέτες του μέλλοντος!", είπε και ...μη μένεις με το στόμα ανοιχτό γιατί θα σου πω πως τα πιστεύει αυτά που λέει...
"Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία", τόνισε χαρακτηριστικά, θέλοντας να προετοιμάσει την... ηγεσία του μέλλοντος καθώς "χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση" ενώ "η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή της Αραβικής Άνοιξης!".

Έλα, μη γίνεσαι κακός και μη τον συγκρίνεις με την... Ελένη Λουκά που κι εκείνη έχει όραμα να μας δει στο δρόμο του Χριστού ...της!!!
Το "οραμα" του Γιώργου είναι εκτός συναγωνισμού και ...χωρίς πάτο!
Ρϊξε το βλέμμα σου στην Ελλάδα του 2009 και δες μπροστά σου...
Δε θες άλλο κάρβουνο...

Είπε κι άλλα, ο Γιώργος, στην περιβόητη συνέντευξη εκτός Ελλάδας.
Το ξέρεις πως δεν ήθελε να γίνει ...πολιτικός;
Μάθε το...
"Δεν μου αρέσουν οι λέξεις κληρονομιά και αριστοκρατία.
Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές. Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική", αποκαλύπτοντας πως τον επηρέασε το οιογενειακό του περιβάλλον...

Αλλά και στην αποχαιρετηστήρια συνάντησή του με δημοσιογράφους, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε τα παραπονάκια του.
"Πριν, δεν μπορούσα ούτε ένα ζειμπέκικο να χορέψω, ούτε γυμναστική να κάνω, ούτε ένα μπάνιο στην θάλασσα. Όμως, αν πήγαινα με ένα κότερο, δεν θα μου έλεγε κανείς τίποτα”, είπε και μας άφησε άναυδους... όσοι, κυρίως, τον "κυνηγούσαμε" τα καλοκαίρια στη Σκόπελο, στη Μήλο και αλλού...
Με το κανό του στο Σχοινιά...
Παντού...
Μάλιστα, το πρώτο καλοκαίρι της θητείας του ως πρωθυπουργός έκανε τρεις μήνες διακοπές, την ώρα που η Ελλάδα "βούλιαζε"!!!

Τα παραπονάκια, με την επόμενη "διαβεβαίωση" δημοσιογράφου πως "ο Βενιζέλος θα μετατρέψει το γυμναστήριο της Ιπποκράτους σε... ψησταριά", χάθηκαν και τη θέση τους πήρε ένα ατέλειωτο γέλιο...

Γιατί όχι...
Έχει πια απελευθερωθεί από το βάρος μιας πρωθυπουργίας που δεν του βγήκε και σε καλό, όσο και να φωνάζει πως έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία, το πραξικόπημα... Πως γλύτωσε τα ...τρόφιμα από τα δελτία σίτισης και τους ασθενείς με... πληθώρα φαρμάκων, άσχετα πια αν τα πληρώνουν οι ίδιοι...

Δεν ξέρω αν ζούσε ο πατέρας του, Ανδρέας Παπανδρέου, τί γνώμη θα είχε για το γιο του που πήρε το δημιούργημά του, τί γνώμη θα είχε για τα "έργα και τις ημέρες" του ως προέδρου τού ΠΑΣΟΚ και βεβαίως ως πρωθυπουργού της χώρας...
Αυτό που ξέρω και μπορώ να το καταγράψω με βεβαιότητα είναι πως μπήκαμε σε μια άλλη εποχή για καινούργους αγώνες ανάκτησης δικαιωμάτων που βίαια "εκλάπησαν" από τους Έλληνες πολίτες.

Μπορεί επίσης, το ΠΑΣΟΚ με την εκλογή ως προέδρου του Βαγγέλη Βενιζέλου, να γύρισε σελίδα και να ψάχνει την "χαμένη" κεντροαριστερή ταυτότητά του, μένει όμως να δούμε αν μπορεί και να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα προς όφελός του...

Οι Παπανδρέου αποτελούν παρελθόν, αλλά το ερώτημα ανήκει στο μέλλον...
Υπάρχει ζωή στο ΠΑΣΟΚ και χωρίς Παπανδρέου;
Ο χρόνος θα δείξει...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑΝ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΕΣ!!!ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.......

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa koita vlemma!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

like..like..like!!!!
El. Xrist.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΤΗ ΜΑΣΑ
ΟΥΤΕ Ο... ΙΔΙΟΣ!!!

ΚΑΛΜΕΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου