Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς πλειοψηφία απέσυραν άρον – άρον το θέμα με τη μάντρα

Όπισθεν ολοταχώς χθες βράδυ της δημοτικής αρχής που απέσυρε τελικά άρον άρον το 5ο θέμα που αφορούσε «Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση ρυμοτομούμενων μαντρότοιχων», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ με ΦΠΑ.(!)
Η άτακτη αυτή οπισθοχώρηση της δημοτικής αρχής έχει να κάνει κατ΄ αρχήν με τον αριθμό των συμβούλων της πλειοψηφίας που είχε εκείνη τη στιγμή στη διάθεσή της. Από τους 17 συμβούλους που εκλέχτηκαν με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών Σαλαμίνας», ένας έχει ήδη διαγραφεί (ο Γιώργος Μπίλλιας) και ψηφίζει κατά συνείδηση και έξι ήταν απόντες όταν στις 1.30π.μ. συζητήθηκε το θέμα: Παπαθεοχάρης, Μπακαούκας, Μπερής είχαν αποχωρήσει νωρίτερα, ενώ Τ. Μπεγνή, Γ. Σγούρδας και Β. Αστράκος (που υπέγραφε την εισήγηση)  δεν εμφανίστηκαν καθόλου στη συνεδρίαση. Δηλαδή ο Γ. Τσαβαρής είχε μείνει με 10 συμβούλους, ενώ η αντιπολίτευση παρέμενε στην αίθουσα και μαζί με το Γ. Μπίλλια που δεν θα το ψήφιζε αποτελούσαν πλέον εκείνοι την πλειοψηφία (10 – 11). Έτσι το θέμα αποσύρθηκε και είναι αμφίβολο αν θα ξαναέρθει προς συζήτηση. Εξέλιξη που σίγουρα δεν την περίμενε κανείς, ότι δηλαδή η συνοχή μέσα στα σπλάχνα της δημ. αρχής θα ράγιζε τόσο γρήγορα.
Τα πνεύματα είχαν αγριέψει από το προηγούμενο θέμα (Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου δημοπράτησης του έργου «Κατεδαφίσεις ρυμοτομούμενων κτισμάτων» προϋπολογισμού  60.000ευρώ). Όταν η κ. Νάννου ρώτησε το δήμαρχο αν έχει την έγγραφη συγκατάθεση των ιδιοκτητών κι αν ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις, ο δήμαρχος απάντησε πως στην παρούσα φάση «βρίσκουμε τον ανάδοχο και μετά για ό,τι χρειαστεί βλέπουμε…». Τότε η κ. Νάννου εξεγέρθηκε λέγοντας κατά λέξη «Και μέχρι τότε θα κάθεται αυτός και θα περιμένει στη γωνία; Μπορεί να κοιμάται και μες στο δημαρχείο…» και κατηγόρησε ανοιχτά το δήμαρχο ότι σκόπιμα δεν έφερε το θέμα με τα ρυμοτομούμενα κτίσματα μαζί με τους ρυμοτομούμενους μαντρότοιχους, για να μην υπερβούν το ποσό των 100.000 ευρώ και αναγκαστεί έτσι να κάνει ανοιχτό διαγωνισμό!
Τι αφορούσε τώρα το θέμα 5 που τόσο εσπευσμένα αποσύρθηκε «για να μελετηθεί και να προετοιμαστούμε καλύτερα», όπως είπε ο Γ. Τσαβαρής. Διαβάζουμε από την έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου:
«…Συγκεκριμένα θα ανακατασκευαστεί αρχικά μαντρότοιχος σε ιδιοκτησία της οδού Ζωοδόχου Πηγής , μήκους 70 μ. περίπου με την καθαίρεση του υφισταμένου που ευρίσκεται εντός του κοινόχρηστου δρόμου και την ανακατασκευή του με παράλληλη μετατόπιση στη θέση της ιδεατής προέκτασης των υπολοίπων μαντροτοίχων του ιδίου δρόμου.  Η κατασκευή αυτή θα γίνει με σκυρόδεμα πάχους 20 εκ. με διπλό δομικό πλέγμα Τ181 , και επ’
αυτού θα τοποθετηθεί σιδηρό κιγκλίδωμα απλού σχεδίου το οποίο θα χρωματισθεί με αντισκωριακό ελαιόχρωμα.
 Τα υπόλοιπα τμήματα μαντροτοίχων θα ανακατασκευασθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Σαλαμίνας , κυρίως από τσιμεντόλιθους και μικρό τμήμα από λιθοδομή.
Όλοι οι μαντρότοιχοι από τσιμεντόλιθους και από σκυρόδεμα θα επικαλυφθούν με επίχρισμα πεταχτό σε δύο στρώσεις.  Επίσης όλοι οι νέοι μαντρότοιχοι θα εδρασθούν επί θεμελίου εκ σκυροδέματος , ενδεικτικών διαστάσεων 70x25 περίπου…»
Σε ποιον ανήκει το κτίσμα επί της οδού Ζ. Πηγής; Μήπως ο μαντρότοιχος έχει ήδη φτιαχτεί; Σε ποια «άλλα σημεία της Σαλαμίνας» θα ανακατασκευαστούν μαντρότοιχοι;

         

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΟΥ κ.ΣΤΑΜΟΥ ΜΠΑΚΑΟΥΚΑ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΤΣΑΒΑΡΗ.
΄ΝΑΙ΄ΣΕ ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΣΑΒΑΡΗ.
ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ.
Ο κ.ΣΟΦΡΑΣ ΜΗ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΑΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑΥΤΙΣΘΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ.
Ο κ.ΜΠΑΚΑΟΥΚΑΣ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ (ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ; ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ;) ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΡΑΝΟ ΚΑΙ ΟΡΜΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΦΡΑ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΑΝ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.
Κε ΜΠΑΚΑΟΥΚΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΝΕΣΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά είναι τόσο κουτός ο Στάμος, που δεν έχει καταλάβει ακόμα το τι κάνει; Πιστεύει ακόμα πως κάνει αντιπολίτευση; Μπορεί να υπάρχει ΤΟΣΟ κουτός άνθρωπος; Δεν κατάλαβε ο καημένος πως τους «έδωσε» ο αρχηγός τους στον Τσάβες για ίδιον όφελος; Δεν γίνεται πρέπει να το παίζει…. δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ΤΟΣΟ κουτός άνθρωπος!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο μου δεν ξέρω αν το ‘γραψες εσύ ή η Βίκυ, ΠΟΛΥ καλό το άρθρο χαίρομαι να σας διαβάζω, ένας φίλος

Ανώνυμος είπε...

siga mhn to exei grapsi o anatrepomenos h byki o allos ta psonia sto xasapi grafei kai ayta lathos

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαντροτοιχος εχει ηδη φτιαχτει απο τον Αγγελου και ανηκειστον Καλογηρου συμβουλο του Δημαρχου κ.Τσαβαρη.Θα παρει και λεφτα ο εργολαβος απο πανο η καποιος αλλος!!

Αρχειοθήκη ιστολογίου