Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αποτελούν πράξεις ευθύνης για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς οι αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας.
Ιδιαίτερα δε, για τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, μια και δεν έχουν ουσιαστική πρόσβαση στην διοίκηση, παρά μόνον με την συμμετοχή τους στα δημοτικά συμβούλια όπου ο λαός της Σαλαμίνας τους τοποθέτησε για να κάνουν τον ουσιαστικό έλεγχο στην εξουσία του Δημάρχου όπου και οφείλουν να καταθέτουν απρόσκοπτα και ελεύθερα τις απόψεις τους και κυρίως να προστατεύονται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου από εξωγενείς παράγοντες.
Μέχρι σήμερα, 9 μήνες διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής του νησιού μας έχουν διεξαχθεί 27 συνολικά συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Σʼ όλες αυτές, η πλειοψηφία συστηματικά εισάγει θέματα προ Ημερησίας Διατάξεως. Δηλαδή μεθοδεύει εν αγνοία της αντιπολίτευσης θέματα που στην πλειοψηφία τους είναι πολύ σοβαρά (όπως της αποχέτευσης, της διαχείρισης του χρέους, της αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου κ.α.π.)
με το πρόσχημα του κατεπείγοντος και τούτο για να μην δοθεί η ευκαιρία ενημέρωσης των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ώστε να τα περάσει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο ή να μην έχουμε την δυνατότητα τοποθέτησης επί της ουσίας.
Κατόπιν τούτου καταγγέλλω ως εσκεμμένη και μεθοδευμένη την επαναλαμβανόμενη αυτή ενέργεια από μέρους της πλειοψηφίας και του δημάρχου προσωπικά.
Αυτή η πρακτική των μεθοδεύσεων έχει τις εξής συνέπειες:
- Ενώ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ασκούν διοίκηση έχοντας τόσο την διαρκή επιστημονική ενημέρωση όσο και την υπηρεσιακή, ακόμα κι από ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, ζητούν από την αντιπολίτευση χωρίς ενημέρωση, να δώσουμε στον δήμαρχο λευκή επιταγή ακόμα και για άκρως σοβαρά οικονομικά θέματα αλλά και έργα.
- Απʼ την άλλη, το πλήθος των θεμάτων που εισάγουν με την μορφή του κατεπείγοντος, απασχολούν ατέλειωτες ώρες το Δ.Σ. φτάνοντας πολλές φορές και 3 ή 4 τα χαράματα κατά παράβαση κάθε νομίμου αλλά και ηθικού κανόνα.
Αποτέλεσμα αυτού, η φυσική και πνευματική κόπωση των συμβούλων ώστε να αποχωρούν αποκαμωμένοι και εκνευρισμένοι κι όταν επιτέλους ξημερώματα ξεκινούν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης με την προαναφερθείσα πρακτική της μεθόδευσης, περνούν έως και 30 θέματα μέσα σε 20 λεπτά με τους ημετέρους να ψηφίζουν «ΝΑΙ» χωρίς διάλογο και τοποθετήσεις.
- Το δε θράσος του δημάρχου και η μαύρη προπαγάνδα του φτάνει στο σημείο να μας κατηγορεί κι από πάνω, ότι δεν θέλουμε την πρόοδο του τόπου μας, εκλαμβάνοντας την διαμαρτυρία μας στις μεθοδεύσεις του ως άρνηση στα προτεινόμενα έργα.
- Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που καταγγέλλω σήμερα στους δημότες της Σαλαμίνας, ενορχηστρώνει ο ίδιος ο δήμαρχος με το «στενό» του περιβάλλον και την εκτελεί επάξια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ξεχνώντας πως είναι πρόεδρος όλου του δημοτικού συμβουλίου κι όχι απλό εκτελεστικό όργανο του δημάρχου.
Επιτρέπει δε σε άτομα προσκείμενα στην εξουσία, να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα με ανάρμοστες εκφράσεις και απαξιωτικά σχόλια κατά της μειοψηφίας γενικότερα με αποτέλεσμα το χάος να είναι κάτι το αναπόφευκτο.
Η περίοδος χάριτος κ. δήμαρχε τέλειωσε κι είμαστε όλοι υποχρεωμένοι έναντι των συμπολιτών μας να δώσουμε τον δικό μας αγώνα και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα τεκταινόμενα και τις μεθοδεύσεις σας κι αυτό ακριβώς θα πράξουμε από τούδε και στο εξής.
Αν πιστέψατε κ. δήμαρχε, ότι με τις μεθοδεύσεις σας και την βία των εγκάθετων θα πνίξετε την φωνή μας - θα λέμε σʼ όλα ΝΑΙ και θα σταματήσουμε τον έλεγχο, είσαστε γελασμένος.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΙ ΕΤΟΙΜΟΙ, για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταρράκωσης των θεσμών, καταπάτησης δικαιωμάτων και κυρίως διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.
Η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου είναι για μας, αδιαπραγμάτευτη υπόθεση.
                                                                                         Σαλαμίνα Σεπτ. 2011
Ρούλα Νάννου
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημ.Παράταξης «Κοντά στο Δημότη».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Γ.ΤΣΑΒΑΡΗ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ,ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΕ ΚΑΛΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΗΣΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΙΚΗ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΑΥΔΟ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ΠΡΙΝ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ,Π.Χ ΤΡΑΥΛΟΣ-ΜΠΙΛΙΑΣ-ΔΡΑΚΑΤΟΣ-ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ-ΘΕΩΝΗ-ΜΠΡΟΥΦΑΣ-ΜΑΣΤΡΟΚΟΛΛΙΑΣ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ;ΤΙ ΕΓΙΝΕ;ΣΕ ΓΛΥΦΟΥΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝΕ Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕΚΑΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΛΑΖΩΝΑ;ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ,ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ,ΤΟΝ ΚΟΓΙΑ,ΤΟΝ ΡΟΥΣΣΗ,ΤΟΝ ΜΑΡΙΔΑΚΗ,ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΙΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ!!ΦΙΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΦΤΑΝΕΙ,ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΟ ΕΙΜΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΓΑΠΩ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΕΛΠΙΖΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΩ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ.ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ.
ΥΓ.ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου