Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Απάντηση του τέως Δημάρχου Σπύρου Σοφρά στην ανακοίνωση που μοίρασε ο Δήμος ενόψει της κατασκευής του φρεατίου σύνδεσης και των συνδέσεων που είναι πλέον γεγονός στη πόλη της Σαλαμίνας.

Αγαπητοί, Συνδημότισσες ΣυνδημότεςΣε όλους σας είναι γνωστή η μεγάλη προσπάθεια, που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη κατασκευή του έργου της αποχέτευσης της πόλης μας ,ένα έργο που έχει περάσει στη συνείδησή σας ως έργο του Σπύρου Σοφρά.
Από τις αρχές του 2008 και από το μηδέν, μέσα σε δυόμιση χρόνια σκάφτηκε όλη η Κούλουρη. Σαράντα τέσσερεις χιλιάδες μέτρα δικτύου του δευτερεύοντος αγωγού και με τα δυο συστήματα (βαρυτικό και vacuum),τα δυο αντλιοστάσια στο Φλαμίνγκο και στο κέντρο νεότητας, και το κεντρικό φρεάτιο σύνδεσης, ήδη δρομολογημένο και ήδη εφοδιασμένο με όλες τις σχετικές άδειες και εγκρίσεις, είναι το σύνολο του μεγαλύτερου έργου που έγινε στον τόπο μας, ενός έργου που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% (και κατά δήλωση του Δημάρχου, κ. Τσαβαρή).

Η νέα Δημοτική Αρχή, δεν έκανε τίποτα παραπάνω, παρά ως όφειλε να πάρει τα σχέδια και τη μελέτη του φρεατίου σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και να αναθέσει την κατασκευή του. Η ανάθεση, την οποία όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνήσαμε και εγκρίναμε, έγινε με το γνωστό τρόπο της απευθείας ανάθεσης (που ο κ. Τσαβαρής αφόριζε, και πάντα κατάγγελλε ). Με μια αποπροσανατολιστική ανακοίνωση, προσπαθεί να οικειοποιηθεί ένα έργο που δεν του ανήκει, είναι γνωστή η μεθοδολογία του κ. Τσαβαρή ( πες, πες κάτι θα μείνει). Αν θεωρούνε σκληρό αγώνα τις εργασίες ρουτίνας, τότε τί θα κάνουν όταν πράγματι θα έρθουν τα δύσκολα;
Εκφράσεις όπως καρεκλοκένταυροι – μεμψίμοιροι – καταγγέλλοντες και ερωτήματα όπως, ποιοί άσκησαν προσφυγές; εάν δεν μας δώσουν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα, τους λέμε ότι τους χαρακτηρίζουν και μας επιτρέπουν να τους αποκαλέσουμε κοινούς συκοφάντες και προβοκάτορες. Οκτώ μήνες δημοτική αρχή και το μόνο επίτευγμά τους , το μόνο τους έργο, η κατασκευή ενός καθ’ όλα διαδικαστικά έτοιμου έργου. Παραβιάσανε ανοικτή πόρτα. Η ανικανότητα, η προχειρότητα η ανοργανωσιά δεν κρύβονται πίσω από τις λέξεις μιας ανακοίνωσης γεμάτης φανφάρες και παραπληροφόρηση.
Εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη της παράταξής μας, δηλώνουμε πως, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο μέλλον, θα είμαστε πρωτοπόροι, αγωνιστές και αρωγοί σε οποιανδήποτε σκέψη, πρόταση, ενέργεια που μοναδικό σκοπό και στόχο έχει την πρόοδο και εξέλιξη του τόπου μας και των συνδημοτών μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΦΤΗΚΕ;Α ΡΕ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

Τι ξεφτυλισμος...
Ρε Σοφρα δεν περιμενα οτι θα πεσεις τοσο χαμηλα.!!!!
Εσυ δεν εισαι μονο λιγος, ξεπεσες τελειως.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέει, όπως τα λέει.
Αυτή είναι η αλήθεια.

Αρχειοθήκη ιστολογίου