Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οργισμένος ο Μ. Τραυλός για τα ‘χρέη’

Οι ασκοί του Αιόλου φαίνεται ότι άνοιξαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14. Ιουλίου με θέμα την απογραφή της περιουσίας του δήμου και τον ισολογισμό έναρξης 01.01.2011. Στην απογραφή, λοιπόν, ο Δήμος Αμπελακίων ανακοινώθηκε ότι χρωστάει 12.311.818 ευρώ  (υποχρεώσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου). Ωστόσο στον ισολογισμό, στο κομμάτι που αφορά το Δήμο Αμπελακίων, διαβάζουμε 5.800.000. Από την άλλη, φέτος το Μάρτιο, στην οικονομική ενημέρωση που είχε κάνει η δημοτική αρχή, ανακοίνωσε χρέη για το Δήμο Αμπελακίων 8.591.817. Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως καθαρογράφηκε, δεν αναφέρονται πουθενά τα χρέη των δύο δήμων ξεχωριστά, ωστόσο το συνολικό ποσό των χρεών για τον ενοποιημένο Δήμο έχει μειωθεί από 58.435.679 ευρώ που δόθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε  ‘περίπου’ , όπως αναφέρεται, 48.500.000 ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι έχει γίνει διόρθωση των αριθμών. Από τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία, τα οποία ζητήσαμε και λάβαμε από τον πρόεδρο του Δ.Σ., το τελικό ποσό για το Δήμο Αμπελακίων φαίνεται να έχει ‘κλείσει’ στα 7.270.615 ευρώ, 5 εκατομμύρια δηλαδή πιο κάτω από τα ποσά που είχαν δοθεί στο Δ.Σ. Τι ισχύει τελικά; Στην απόφαση βεβαίως περιλαμβάνεται και παράγραφος που διευκρινίζει πως ο «οι οφειλές έργων για τα οποία δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις ανάθεσης, καθώς και αυτών που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, πρέπει να εξαιρεθούν από το γενικό σύνολο των αναλαμβανομένων υποχρεώσεων…», πράγμα που σημαίνει ότι στο μεν Δημοτικό Συμβούλιο  συμπεριλήφθηκαν τα έργα που δεν έχουν γίνει, στη δε διορθωμένη απόφαση αφαιρέθηκαν.

Οι πληροφορίες μας μιλούσαν για έντονη αντίδραση του τ. δημάρχου Αμπελακίων. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Μάριο Τραυλό, μας δήλωσε «οργισμένος» με το θέμα.
«Δε συνηθίζω να απαντώ όταν αναφέρονται στο όνομά μου. Όταν όμως θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά μου, οφείλω να το κάνω» μας είπε. «Αυτή τη στιγμή οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν μείνει με την εντύπωση ότι παρέδωσα χρέη 12.311.000 εκατομμύρια, τη στιγμή που οι συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου Αμπελακίων σύμφωνα με τα δικά μου στοιχεία δεν ξεπερνούν τα 4.900.000! Πρέπει να σας πω πως μόλις δόθηκαν οι εισηγήσεις των θεμάτων, ο ίδιος επικοινώνησα με τον κ. Καραγιλάνη, που συνέταξε την απογραφή, πριν το επίμαχο δημοτικό συμβούλιο  και του ζήτησα να διορθώσει τα ποσά. Παρότι όμως η εταιρία του το έκανε, κατ΄ εμέ εν μέρη, στο δημοτικό συμβούλιο έφτασε η πρώτη έκθεση με τα 12.311.000, ενώ απέφυγαν να αναφερθούν στον ισολογισμό έναρξης, απ΄ όπου θα προέκυπτε η χρηματοοικονομική κατάσταση του δήμου!
Για τι να πρωτομιλήσω; Για βεβαιωμένες από την επίτροπο απαιτήσεις του  Δήμου Αμπελακίων έναντι του πρ. δημάρχου κ. Στ. Γκίνη, ύψους 75.623 ευρώ για πληρωμή μη νόμιμων δαπανών, που περιλαμβάνονται στην απογραφή, ενώ δεν θα έπρεπε; Για παραστατικά υποχρεώσεων σε τρίτους, συνολικού ποσού 126.602 ευρώ (επί δημαρχίας Γκίνη),  που επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εξόφλησης δεν θα έπρεπε να περιληφθούν στην απογραφή, κι όμως συμπεριλήφθηκαν; Για υποχρεώσεις ύψους 329.257ευρώ που έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης 5ετίας κι όμως συμπεριλήφθηκαν;  Στο ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί μακροπρόθεσμες απαιτήσεις του Δήμου Αμπελακίων ύψους 640.325ευρώ ή απαιτήσεις ύψους 133.232 ευρώ από οφειλές υδροδοτούμενων, που είναι να τα εισπράξει ο  νέος δήμος;
Θεωρώ ότι πρέπει να επαναληφθεί η συζήτηση και να δοθούν τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία. Προτίθεμαι δε, εάν κληθώ, να παραβρεθώ στη νέα συνεδρίαση – εάν ποτέ γίνει – όχι για να ‘απολογηθώ’ αλλά για να εκφράσω την άποψή μου. Από πλευράς μου κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην φτάσουμε ως εδώ, αλλά δεν ήταν δυνατόν. Θα περίμενε κανείς, όφειλαν δεοντολογικά να με φωνάξουν να τους πω την άποψή μου ως παραδίδων δήμαρχος. Ούτε αυτό έγινε.
Σ΄ ότι αφορά την ομόφωνη απόφαση για την κλήση Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και ιδιαίτερα για το Δήμο Αμπελακίων, καλοδεχούμενοι να΄ ναι, αλλά πρέπει να υπενθυμίσω πως πρώτος εγώ το 2003 επί δημαρχίας του κ. Γκίνη ζήτησα να έρθουν Επιθεωρητές να με ελέγξουν για την τετραετία 1999 – 2002. Ακούστε, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται!
Το μόνο που μένει μετά απ΄ όλα αυτά είναι μια πικρία από τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε εγώ και οι συνεργάτες μου από την αναπάντεχη αυτή συμπεριφορά. Κι είναι κρίμα, μετά από 24 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να αντιμετωπίζω αυτή τη συμπεριφορά και μάλιστα να δέχομαι φίλια βέλη. Φιλτάτη μεν η αλήθεια, αλλά ποια είναι άραγε η αλήθεια; Θα φανεί», κατέληξε ο κ. Τραυλός.

Ένα φαίνεται σίγουρο. Πως το κλίμα ανάμεσα στο νυν δήμαρχο Σαλαμίνας και στον τ. δήμαρχο Αμπελακίων, που πριν 8 μόλις μήνες έδιναν χέρι – χέρι τον αγώνα, έχει βαρύνει πολύ. «Φιλτάτη η αλήθεια» λέει ο δήμαρχος. «Ποια είναι η αλήθεια;» απαντά ο Μ. Τραυλός. Πού θα φτάσει αυτή η αντιπαράθεση; Οι εξελίξεις στη δημοτική σκηνή γενικότερα εν μέσω θέρους προβλέπονται καυτές. Κάποιοι θα κάνουν ηλιοθεραπεία, κάποιοι θα ζεματιστούν. Θα δείξει.

 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΕΡΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΤΡΟΝΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΝΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΧΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-Ο ΓΕΝΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΑΡΙΕ ΑΝ ΤΟ ΦΕΣΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ 4-5-6-7-8 ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΣΑ ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ; ΚΑΙ ΕΜΠΑΣΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΔΗΜΑΡΧΕΥΕΙΣ(ΣΩΚΡΑΤΗΣ).ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΣΟΥ; Ο ΠΡΩΗΝ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΘΑ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΠΤΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΑ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ; Η ΜΗΠΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΡΙΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ!!!! ΚΥΡΙΕ ΤΣΑΒΑΡΗ ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΜΑΡΙΟΣ,ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ,Ο ΣΤΕΛΑΚΗΣ,Η ΣΟΦΙΑ Ο ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ,Η ΜΙΧΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ,Η ΜΕΑΓΚΩΦ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!!! ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σημασία ρε λεφτά πόσο είναι το φέσι;η δεν έχει αξία να μάθουμε ποιος από τους δυο λέει αλήθεια;
Ναι πες μας ρε Γιαννάκη γιατί τα σπάσατε με τον κολλητό σου, όπως λέει και ο ανατρεπομενος στο άρθρο[σιγά μην το χει γράψει ο ανατρεπομενος,η ψιλλακη ναι ,ο άλλος δεν μπορεί να συντάξει κηδειόσημο,που είχα μείνει; ] σαν να πετάξατε όλα τα παλιά σας κολλητιλικια μέσα σε μια γούβα;

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΕΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω ότι λέμε τα ίδια πράγματα αλλά εγώ έχω πάψει να κάνω όνειρα και να περιμένω ότι θα εμφανιστεί κάποιος ανιδιοτελής πολίτης που θα αναλάβει τον δήμο και θα τον κάνει πρότυπο για όλη την ελλαδα.
Αντίθετα βλέπω τον τραυλο να παίρνει θέση απέναντι απο τον τσαβαρη για να διεκδικήσει τον δήμο την επομένη τετραετία και απο τα δημοσιεύματα κρίνω ότι με τον ανατρεπομενο θα είναι αγκαλιά , σήμερα αν είδες τον πήρε στην πλάτη.
Γιαυτο λοιπόν αφού θα τους βρούμε μπροστά μας τα νούμερα παίζουν μεγάλη σημασία γιατί λένε πάντα την αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Σας αρεση δεν σας αρεση αγαπητα μου παπαγαλακια ο ανατρεπομενος απ οτι βλεπω τους εχει γραψει ολους στα α@@@@@α του και ασχολητε με τις κρεπες τις βαφλες και τις ποικιλιες του, αν ηταν λαμογιο θα εγληφε τον καθε κερατα και δεν θα χρηαζωταν να δουλευει οπως οι αοματοι παρατρεχαμενοι (εκδοτες)-δημοσιογραφισκοι, αφηστε τον και ασχολιθητε με τους αλους σε αυτον λασπη δεν πιανη οσο και να προσπαθησετε.
Ενας κολυτος φιλος του ανατρεπομενου.

Ανώνυμος είπε...

otan les kolytos ti enoeis? as poyme perpatate sto dasos ths faneromenhs ena xeimoniatiko soyroypo kai vlepete sto monopati ena tsalakomeno 50ariko, poios apo toys dyo tha skipsi na to piasei?
esy h o moystakias?

Ανώνυμος είπε...

O PATERAS SOY MIA POY TO SINITHIZI

Αρχειοθήκη ιστολογίου