Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ


ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΝΕΣΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΗΣΩΝ
ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑ-ΔΝΤ
ΜΕ ΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ»
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΑ:
-Την εξυγίανση της Σαλαμίνας από τις ρυπαίνουσες χρήσεις, τα διαλυτήρια πλοίων και τη μόλυνση της θάλασσας.
-Την προστασία των δασών που γλύτωσαν από τις πυρκαγιές, με ολοκληρωμένο σύστημα προληπτικής πυροπροστασίας.
-Την προστασία και την ανάδειξη (επιτέλους!) του αρχαιολογικού τόπου της ναυμαχίας στην Κυνόσουρα με σεβασμό στο περιβάλλον κι όχι με τσιμεντοποίηση της περιοχής.
-Την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην τοποθεσία Λαμπρανό από κάθε είδους κερδοσκοπικά συμφέροντα.
-Διαχείριση των απορριμμάτων με «Ανακύκλωση στην πηγή». Όχι στην ανεξέλεγκτη παραγωγή σκουπιδιών. Τα πολλά σκουπίδια φέρνουν κέρδη στους μεγαλοεργολάβους των ΧΥΤΑ, επιβάρυνση στο περιβάλλον και αύξηση στα δημοτικά τέλη. Η ανακύκλωση είναι φθηνή και μπορεί να εφαρμοστεί από όλα τα νοικοκυριά. Ξεκινά από την αυλή μας. Δημιουργεί νέες «καθαρές θέσεις εργασίας», μειώνει έως 85% τον όγκο των απορριμμάτων και δεν κατακλύζει το περιβάλλον με χωματερές.
-Την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην καθαριότητα και επάνδρωση με νέα απορριμματοφόρα ώστε να καλύπτουν όλο το νησί.
-Την προστασία της δημόσιας υγείας από την ακτινοβολία. Την αποξήλωση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που είναι δίπλα σε σπίτια και σχολεία. Όπως και στα κέντρα υψηλής τάσης κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Ζητάμε υπογειοποίηση των δικτύων υψηλής τάσης και ριζική μείωση των επιτρεπτών ορίων ακτινοβολίας.
-Την βελτίωση και αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς με πυκνότερα δρομολόγια και νυχτερινά. Φθηνό εισιτήριο με λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας. Την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.
-Την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και υποδομές. Τον βιοκλιματικό σχεδιασμό για τα κτίρια, τις πλατείες και τους δρόμους, ως εναλλακτική απάντηση στον «πολιτισμό του air-condition». Την ΔΗΜΟΣΙΑ παραγωγή και διαχείριση νέων, ήπιων και ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και ΟΧΙ κίνητρα για την κερδοσκοπία ολιγοπωλιακών επιχειρήσεων πάνω στην τιμή του ρεύματος.
-Σε κάθε γειτονιά, συνοικιακά μικρά πάρκα, πράσινες πλατείες, όχι από τσιμέντο και μάρμαρο (όπως η νέα πλατεία στα Σελήνια). Παιδικές χαρές και ανοιχτά μικρά γήπεδα λαϊκού αθλητισμού.
-την ουσιαστική ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς (σε ιστορικούς χώρους όπως σπήλαιο Ευριπίδη, αρχαία πόλη στα Κανάκια). Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για ελεύθερους χώρους, τις εστίες καλλιτεχνικής δημιουργίας. Να πλημμυρίσουμε από μουσική, θέατρο, κινηματογράφο, πολιτιστικά δρώμενα. Η τέχνη να είναι προσιτό αγαθό για όλους.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΙΩΝΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Προς Ομοσπονδία ΕΕΣΣ
Κοιν: Δήμο Σαλαμίνας
Τοπικό Δίκτυο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας συνήλθε εκτάκτως την Τετάρτη 11 Ιουλίου για να συζητήσει την νέα δεύτερη προκλητική επίθεση το Σάββατο 7 Ιουλίου, του Δημοτικού συμβούλου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Τσαβαρή κατά του Προέδρου του Συλλόγου μας και εκδότη της εφημερίδας «ΕΝΟΤΗΤΑ» Μάνου Δερτούζου.
Η νέα χυδαία επίθεση, αυτή τη φορά στο χώρο της Ομοσπονδίας (τόσο εκτός όσο και εντός της αιθούσης) με ακατανόμαστες ύβρεις αλλά και απειλές για το μέλλον, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας αλλά και στην ομαλή πολιτική ζωή της Σαλαμίνας.
Καλείται η Ομοσπονδία έστω και καθυστερημένα να πάρει θέση και να καταδικάσει την αήθη επίθεση κατά του Προέδρου του Συλλόγου μας, διότι σε αντίθετη περίπτωση συμφωνεί με παρόμοιες συμπεριφορές.
Κατακρίνουμε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας διότι παρ’ όλο που έλαβε γνώση του γεγονότος, εσιώπησε στη χυδαία και προκλητική συμπεριφορά του μέλους της Εκτελεστικής της Επιτροπής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στον Πρόεδρο του συλλόγου μας Μάνο Δερτούζο και καλεί όλους να καταδικάσουν την νέα αυτή προκλητική επίθεση, που έχει στόχο αυτή τη φορά την ελεύθερη έκφραση και την τρομοκράτηση του τοπικού τύπου.
Το Διοικητικό συμβούλιο επίσης αποφασίζει ομόφωνα να μην καλεί πλέον σε καμία εκδήλωση του συλλόγου μας τον κ. Γιάννη Τσαβαρή.
Για το Διοικητικό συμβούλιο.


Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Μάνος Δερτούζος Λουκάς Ψαρράς

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΣΑΒΑΡΗΣ ΟΣΟΙ ΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΝ ΚΑΝΤΕΜΗ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
ΟΠΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΕΧΑΣΕ .
ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.
ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΒΑΡΗ.

Αρχειοθήκη ιστολογίου