Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας: Επιλύονται τα προβλήματα

Ξεκίνησαν να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις της πρ. Υπουργού Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, μετά τη συνάντηση που έγινε στις 26. 08.2010, κατά την οποία αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Σπύρο Σοφρά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Κ.Υ. Σαλαμίνας Γεράσιμος Δραγομάνοβιτς της εξέθεσαν τα προβλήματα και περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατούσε στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Η Υπουργός είχε υποσχεθεί τότε να υπάρξει άμεση παρέμβαση. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η ίδια λίγες μέρες αργότερα μετακινήθηκε σε άλλο υπουργείο, α) Στο Κ.Υ. τοποθετήθηκαν επιπλέον 3 ειδικευόμενοι ιατροί γενικής ιατρικής, β) Η διαχείριση των ειδικευόμενων γενικής ιατρικής ανατέθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας γ) Εξασφαλίστηκε η πληρωμή όλων των επιπλέον εφημεριών που πραγματοποιούνται από τους ήδη υπάρχοντες ιατρούς πλέον του πλαφόν που ορίζει ο νόμος δ) Εξασφαλίζεται εντός του μήνα η σίτιση των ιατρών του Κ.Υ. οι οποίοι θα εφημερεύουν, και ε) Εντός του Οκτωβρίου ξεκίνησε η διαδικασία για την πρόσληψη 2 επιπλέον επικουρικών ιατρών, ενώ επισπεύδεται η κάλυψη των δύο (2)ήδη προκηρυχθέντων μονίμων θέσεων ιατρών στο Κέντρο.
Έτσι, αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας υπηρετούν 5 ειδικευμένοι ιατροί γενικής ιατρικής, 3 ειδικευόμενοι και 4 αγροτικοί ιατροί. Ευελπιστούμε σε σύντομο χρόνο να επιλυθεί και το θέμα της επάνδρωσης της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ με ιατρό διασώστη.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Σύλλογο των Εργαζομένων, προκειμένου να επιλύεται κάθε νέο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει. Ο Δήμος συμπαραστέκεται στους αγώνες του Συλλόγου και χαιρετίζει το γεγονός ότι σε καιρούς δύσκολους και κάτω από αντίξοες συνθήκες για χρόνια ολόκληρα οι εργαζόμενοι εξακολουθούν με αμείωτο ζήλο να προσφέρουν νυχθημερόν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poy na kseres pos kapoios poy einai kai epanastatis,leme tora, tha ithele poli na mi dothi lisi se kanena provlima ekei pano.kserei ekeinos ti kai giati to kanei

Ανώνυμος είπε...

na to pooooo;;;;;; na to poooooo;;;;;
to paizei kai aristeros epanastatis.tromara toy

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς έχουν μπελξει τα μπούτια τους εκεί στο κέντρο υγείας με τα πολιτικά. Ευτυχώς η εξυπηρέτιση εκτως των πρωινών ωρών είναι ικανοποιητική.

Αρχειοθήκη ιστολογίου