Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Ο κ. ΣΟΦΡΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ‘’ ΩΡΙΜΑ ΝΙΑΤΑ ,, …. ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Παρακολουθώντας τις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Δήμου μας διαπιστώνουμε ότι ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπύρος Σοφράς και οι συνεργάτες του, όπως ο κ. Βασίλης Αλαϊσκας και η κ. Μήνα Μπούτση έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για τον άνθρωπο, που τον βλέπουν όχι μόνο σαν πολίτη αλλά σαν υπαρξιακή οντότητα

Έτσι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν, τις ευαισθησίες ,τα αισθήματα , τις ανάγκες του και για αυτό έχουν αναλάβει ως πρόεδροι τον ευαίσθητο χώρο των ΚΑΠΗ, της Σαλαμίνας και του Αιαντείου, αντίστοιχα όπου ασχολούνται και φροντίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας να παραμείνουν με κάθε τρόπο, ενεργά και ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας πέρα από τα διάφορα ποικιλόμορφα προβλήματα που έχουν ανάλογα με την ηλικία τους και την φυσική κατάστασή τους διαθέτουν και τεράστια αποθέματα δημιουργικής ενέργειας.

Την ενέργεια αυτή πολλά μέλη των ΚΑΠΗ την προσφέρουν απλόχερα ανιδιοτελώς και με αγάπη στους συνανθρώπους τους μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες όπου εντάσσονται εθελοντικά.
Στις 15 του Μάη ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Σπύρος Σοφράς και οι πρόεδροι των ΚΑΠΗ Σαλαμίνας κ. Βασίλης Αλαϊσκας και του Αιαντείου κ. Μήνα Μπούτση, πέρα από τον απολογισμό των πεπραγμένων κατά την διάρκεια της δημοτικής θητείας του κ. Σοφρά, αναφέρθηκαν στον εθελοντισμό σαν ιδέα που πηγάζει από τα αισθήματα των ανθρώπων, την ωφελιμότητα και πολλές φορές την αναγκαιότητα του.

Στα πλαίσια αυτά τίμησαν τον εθελοντισμό βραβεύοντας τα άτομα που ξεχώρισαν την τελευταία χρονιά για την προσφορά τους στον εθελοντισμό. Από το ΚΑΠΗ Σαλαμίνας ήταν οι κ.κ. Μαίρης Μιχάλης, Κατσίπης Μάνος, Πόπη Τσαμπρούνη και Κάτσικα Αθανασία Από το ΚΑΠΗ Αιαντείου οι κ.κ. Μπίλης Νικόλαος, Τρύφωνα Άννα, Γαβριήλ Σοφία και Δημητριάδου Μαρία.

Παράλληλα τίμησαν τα μέλη της χορωδία των δύο ΚΑΠΗ για την τεράστια και κοπιώδη δουλειά που κάνουν και έχει σαν αποτέλεσμα να επιδείξει καταπληκτικέ επιτυχίες σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κατακτώντας 5 χρυσά μετάλλια ένα ασημένιο και ένα χάλκινο από το 2005 που ιδρύθηκε .

Οι επιτυχίες αυτές κατά βάση οφείλονται στην καλή συνεργασία των μελών της χορωδίας με τον μαέστρο κ. Τάσο Αναστασόπουλο που διαθέτει πλήρη επιστημονική κατάρτιση και πολύ μεγάλη εμπειρία σε θέματα μουσικής, συμβάλλοντας, στα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θέματα του νησιού.

Κλείνοντας η γιορταστική βραδιά όλοι έκαναν μια καλή ευχή στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του να είναι πάντα καλά και δυνατοί για να συνεχίσουν το έργο που έχουν αναλάβει όχι μόνο ότι αφορά την Τρίτη Ηλικία αλλά και την αναμόρφωση ολόκληρης της Σαλαμίνας γιατί το έχει ανάγκη και της αξίζει για να συνεχίσει τον ιστορικό της δρόμο.

Δημήτριος Κουκουβός

Εκπρόσωπος των μελών των ΚΑΠΗ (ΕΔΑΠΕ) Κορυδαλλού

Τέως Πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου

Άγιος Παντελεήμων Κατσούλι Σαλαμίνας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ.. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ-ΤΣΑΒΑΡΗ....
Β. ΡΟΥ-ΧΟΥ-ΜΟΥ-ΧΟΥ............

Ανώνυμος είπε...

Όταν μας λες ότι ο Αλαισκας είναι ευαίσθητος άνθρωπος είναι σαν να μας βρίζεις.

Αρχειοθήκη ιστολογίου