Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων και Εκπαιδευτών στην Κύπρο

 

HELLENIC FEDERATION OF SPORTS COACHES AND TRAINERS

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ (Π.Ο.Π.Α) ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Π.Ο.Π.Α, στην αίθουσα υπουργικού συμβουλίου του Προεδρικού Μεγάρου Κύπρου.


Από αριστερά : Σταύρος Μιχαηλίδης Αντιπρόεδρος των OLYMPIANS Κύπρου, Δημήτρης Κ. Στεφανίδης Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Π.Α, Θανάσης Δ. Βιλλιώτης Πρόεδρος Π.Ο.Π.Α, Χαράλαμπος Χαραλάμπους Γενικός Διευθυντής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τζων Μπαίηλς Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE), Ιωάννης Ιωάννου Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α), Κάλι Χατζηϊωσήφ Αντιπρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α) και Σπύρος Αγρότης μέλος του Δ.Σ των OLYMPIANS Κύπρου.



Στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου Κύπρου.

Από αριστερά : Θανάσης Δ. Βιλλιώτης Πρόεδρος Π.Ο.Π.Α, Σπύρος Αγρότης μέλος του Δ.Σ των OLYMPIANS Κύπρου, Τζων Μπαίηλς Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE), Χαράλαμπος Χαραλάμπους Γενικός Διευθυντής της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Κ. Στεφανίδης Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Π.Α, Κάλι Χατζηϊωσήφ Αντιπρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α) και Σταύρος Μιχαηλίδης Αντιπρόεδρος των OLYMPIANS Κύπρου.




Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Κύπρου.

Από αριστερά : Δημήτρης Κ. Στεφανίδης Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Π.Α, Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστίνης και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, Θανάσης Δ. Βιλλιώτης Πρόεδρος Π.Ο.Π.Α και Τζων Μπαίηλς Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE).


Από την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Π.Ο.Π.Α και OLYMPIANS Κύπρου, στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Από αριστερά : Θανάσης Δ. Βιλλιώτης Πρόεδρος Π.Ο.Π.Α, Ιωάννης Ιωάννου Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α), Κώστας Παπακώστας Πρόεδρος OLYMPIANS Κύπρου, Τζων Μπαίηλς Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE), Σπύρος Αγρότης μέλος του Δ.Σ των OLYMPIANS Κύπρου, Σταύρος Μιχαηλίδης Αντιπρόεδρος των OLYMPIANS Κύπρου και Δαμιανός Χατζηδαμιανού Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ολυμπιονικών Κύπρου και πρώην Ταμία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.


Από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Π.Ο.Π.Α και των OLYMPIANS Κύπρου.

Από αριστερά : Θανάσης Δ. Βιλλιώτης Πρόεδρος Π.Ο.Π.Α, Ιωάννης Ιωάννου Πρόεδρος Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α) και Κώστας Παπακώστας Πρόεδρος OLYMPIANS Κύπρου.


Βράβευση του Προέδρου της Π.Ο.Π.Α κ. Θανάση Δ. Βιλλιώτη για την προσφορά του στον αθλητισμό, από την Αντιπρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α) κα. Κάλι Χατζηϊωσήφ, τον πρώην Πρόεδρο του Κ.Ο.Α κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού της Κύπρου κ. Ευθύμιο Ευθυμίου. 


Βράβευση του Γενικού Γραμματεά της Π.Ο.Π.Α κ. Δημήτρη Κ. Στεφανίδη για την προσφορά του στον αθλητισμό, από την Αντιπρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α) κα. Κάλι Χατζηϊωσήφ, τον πρώην Πρόεδρο του Κ.Ο.Α κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού της Κύπρου κ. Ευθύμιο Ευθυμίου. 

Μια άκρως παραγωγική επίσκεψη στην Κύπρο, πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων και Εκπαιδευτών (Π.Ο.Π.Α) κ. Θανάσης Δ. Βιλλιώτης και ο Γενικός Γραμματέας της κ. Δημήτρης Κ. Στεφανίδης.

Κατά την επίσκεψή τους που έγινε από 14 έως 17 Μαΐου 2024, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Π.Ο.Π.Α, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE) κ. Τζων Μπαίηλς, είχαν τις ακόλουθες σημαντικές συναντήσεις :

1. Συμμετείχαν στο 1ο Εθνικό Συνέδριο Αθλητικής Δεοντολογίας της Κύπρου. Σε αυτό, η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Π.Α είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις δικές της θέσεις επάνω στο φλέγον ζήτημα της Δεοντολογίας στον Αθλητισμό, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναβαπτιστούν στα αθλητικά ιδεώδη, με σχετικές διαδικασίες,  Προπονητές, αθλητές και παράγοντες καθώς και κάθε νέος αθλητής, ώστε να κατανοήσουν τί είναι στην πραγματικότητα και τί πρεσβεύει ο αθλητισμός τον οποίο υπηρετούν.

2. Στο τέλος του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Π.Α βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό, από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την Επιτροπή Δεοντολογίας στον Αθλητισμό της Κύπρου και τους OLYMPIANS (Κ.Ε.Σ.Ο.Α) της Κύπρου.

3. Υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Π.Ο.Π.Α και των  OLYMPIANS της Κύπρου για την από κοινού : συνεργασία σε ζητήματα επιμόρφωσης των Προπονητών Ελλάδος και Κύπρου, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, προώθηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και προτάσεων για ζητήματα των Προπονητών, την διοργάνωση συνεδρίων, διαλέξεων, εργαστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων.

Η συμφωνία υπεγράφη στα γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (Κ.Ο.Α) από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Π.Α κ. Θανάση Δ. Βιλλιώτη και τον Πρόεδρο των OLYMPIANS Κύπρος κ. Κώστα Παπακώστα, παρουσία του Προέδρου του Κ.Ο.Α κ. Γιάννη Ιωάννου, της Αντιπροέδρου του Κ.Ο.Α κ. Κάλης Χατζηϊωσήφ, της Γενικής Διευθύντριας του Κ.Ο.Α κ. Μαίρης Παπαμιλτιάδου και του Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών (ICCE) κ. Τζων Μπαίηλς.

4. Ανακοινώθηκε η ίδρυση ενιαίου φορέα των Κυπρίων Προπονητών όλων των αθλημάτων. Την ίδρυση του ενιαίου φορέα των Κυπρίων Προπονητών θα αναλάβουν οι OLYMPIANS (Κ.Ε.Σ.Ο.Α) της Κύπρου και αποτελεί πρωτοβουλία του Προέδρου της Π.Ο.Π.Α κ. Θανάση Δ. Βιλλιώτη με την ιδιότητά του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητών ως υπευθύνου ανάπτυξης Συνδέσμων Προπονητών στην Ευρώπη. Ο υπό ίδρυση φορέας Προπονητών της Κύπρου, θα εγγραφεί μέλος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητών ICCE.

5. Συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου στην Λευκωσία, με τον Γενικό Διευθυντή της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπο Χαραλάμπους, τον οποίο και ενημέρωσαν για την δραστηριότητα της Π.Ο.Π.Α για την προώθηση των συμφερόντων των Προπονητών στην Ελλάδα και για την ίδρυση ενιαίου φορέα Προπονητών στην Κύπρο, ενώ ο Πρόεδρος του ICCE κ. Τζων Μπαίηλς αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του παγκοσμίου φορέα των Προπονητών.

6. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Αννίτα Δημητρίου, την οποία ενημέρωσαν για τα ίδια θέματα όπως και τον  Γενικό Διευθυντή της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

7. Συναντήθηκαν με τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Ιουστίνης και Πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στην Λευκωσία. Ο μακαριότατος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Π.Ο.Π.Α και του ICCE.

8. Συμφωνήθηκε η διοργάνωση τριημέρου διασκέψεως στην Κύπρο, την άνοιξη του 2025, με τη συμμετοχή των Κυπρίων Προπονητών όλων των αθλημάτων καθώς με Προπονητές από γειτονικά κράτη, για την σύσφιξη των σχέσεων τους και την συνεργασία τους σε ζητήματα που τους αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου