Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Οι κάλπες αναστατώνουν την ΝΔ

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, η πρώτη μετά τον ανασχηματισμό, το μεσημέρι της Δευτέρας μέσω τηλεδιάσκεψης, δείχνει καθαρά το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για εσωκομματική ηρεμία - που δυσχεραίνεται από την ασυγκράτητη εκλογολογία.

Οι βουλευτές, που περίμεναν μια ευκαιρία στον ανασχηματισμό και δεν τους δόθηκε, πικράθηκαν. 

Κάποιοι από αυτούς θεωρούν ακόμη και ότι η δια βοής εκλογή του νέου γγ κοινοβουλευτικής ομάδας Γ. Μπούγα είναι ύποπτη, ότι δηλαδή δεν έγινε κανονική διαδικασία (σε μέτρα Covid-19) για να μη μετρηθούν άκυρα και λευκά που θα δήλωναν δυσφορία.

Η αλήθεια είναι ότι υπουργοί και βουλευτές έχουν το νου τους στις κάλπες και στον αγώνα που πρέπει να δώσουν στην εκλογική τους περιφέρεια.

 Ο «Βηματοδότης» (Βήμα της Κυριακής) έγραψε ότι «εκλογικός πυρετός συνεχίζει να επικρατεί στα περισσότερα των υπουργικών γραφείων». Και συγκεκριμενοποίησε: «Συνεργάτες των κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Παπαθανάση, Χατζηδάκη, Τσακίρη και άλλων κρυφολένε ότι προετοιμάζονται για εκλογές, όχι τόσο για το τέλος της άνοιξης αλλά για τις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου».

Η «Καθημερινή» από την πλευρά της «κάρφωσε» δυο υπουργούς στη στήλη «Θεωρείο»: «ο νέος υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας λέει ο ίδιος σε συνομιλητές του, δεν πρόκειται να ασχολείται με… τρέχοντα ζητήματα αλλά μόνο με… υψηλής πολιτικής. Επειγόντως κάποιος να τον προσγειώσει».

Και για τον νέο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό η ίδια στήλη γράφει «πως επέλεξε για διευθυντή του γραφείου του τον Νίκο Καραπάνο. Θα μου πείτε, ποιος είναι ο κύριος; Πρόκειται για τον πρώην δήμαρχο Μεσολογγίου, ο οποίος τον βοηθάει τα μέγιστα στην εκλογική του περιφέρεια».

 

Στο μεταξύ κυκλοφόρησε ευρύτατα ότι ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε μια κίνηση που μάλλον δείχνει προεκλογική έξαψη, επικοινώνησε τηλεφωνικά με δύο πολίτες που μίλησαν για τα προβλήματά τους με το πρόγραμμα «Γέφυρα» στο Mega.

Τι άλλο να γίνει για να φανεί πεντακάθαρα ότι η πολιτική ζωή κινείται γύρω από το ενδεχόμενο εκλογών, που βρίσκεται στο προσκήνιο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ενώ η διαδικασία εμβολιασμού συνεχίζεται με βραδύτατους ρυθμούς.

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι πολλά πρώτα βιολιά της κυβέρνησης δεν έχουν εκλεγεί και η προοπτική να δοκιμαστούν τώρα σε κάποια εκλογική περιφέρεια αναστατώνει βουλευτές και πολιτευτές που θα πρέπει να τους ανταγωνιστούν.

Και είναι πολλοί αυτοί: Στο Μέγαρο Μαξίμου οι Γ. Γεραπετρίτης (βουλευτής Επικρατείας), Χρ. Ταραντίλης (βουλευτής Επικρατείας), Ακης Σκέρτσος, Αριστοτελία Πελώνη, Θ. Λιβάνιος, Δημήτρης Τσιόδρας και στην κυβέρνηση οι Μ. Χρυσοχοϊδης, Λ. Μενδώνη, Κ. Πιερρακάκης, Θ. Σκυλακάκης, Στέλιος Πέτσας, Δ. Μιχαηλίδου, Σ. Ζαχαράκη, Γ.  Τσακίρης και μαζί με αυτούς ο πρώην ΥΠΕΣ Τ. Θεοδωρικάκος βουλευτής Επικρατείας). 

Πηγή:tvxs.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου