Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

10 ταινίες που ελπίζουμε να δούμε στις Κινηματογραφικές Αίθουσες το 2021 (video)

Με την ευχή η νέα χρονιά να φέρει μαζί της την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και την επιστροφή της ανθρωπότητας στους κανονικούς της ρυθμούς, παρουσιάζουμε δέκα χαρακτηριστικές ταινίες, οι οποίες πρόκειται να προβληθούν στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, όταν με το καλό αυτές ανοίξουν και είναι με ασφάλεια προσβάσιμες για τους θεατές. Από το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, μέχρι το «Φεστιβάλ του Ρίφκιν» του Γούντι Άλεν.


 

«Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου» (The Midnight Sky - 2020) του Τζορτζ Κλούνεϊ

Σε αυτήν τη μετα-αποκαλυπτική ιστορία, ο Όγκουστιν (Τζορτζ Κλούνεϊ), ένας επιστήμονας που έχει παραμείνει μόνος στην Αρκτική, αγωνίζεται να αποτρέψει την επιστροφή της Σάλι (Φελίσιτι Τζόουνς) και άλλων αστροναυτών πίσω σε μια μυστηριώδη παγκόσμια καταστροφή στη Γη.

Ο Κλούνεϊ σκηνοθετεί τη διασκευή του αναγνωρισμένου μυθιστορήματος «Good Morning, Midnight» της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον, στην οποία συμπρωταγωνιστούν οι Ντέιβιντ Ογέλοουο, Κάιλ Τσάντλερ, Ντεμιάν Μπιτσίρ και Τίφανι Μπουν.


 

«Wonder Woman 1984» (2020) της Πάτι Τζένκινς

Μπρος ολοταχώς στη δεκαετία του 1980, καθώς η Wonder Woman, στη νέα της κινηματογραφική περιπέτεια αντιμετωπίζει δύο καίνουριους εχθρούς: τον Μαξ Λορντ και το Τσιτά.

Με την σκηνοθέτη Πάτι Τζένκινς να επιστρέφει στο τιμόνι και την Γκαλ Γκαντότ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η ταινία «Wonder Woman 1984» είναι το επιτυχημένο σίκουελ της ταινίας  «Wonder Woman», που βασίζεται στο χαρακτήρα της ομώνυμης σούπερ ηρωίδας της DC.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Κρις Πάιν (Στιβ Τρέβορ), Κρίστεν Γουίγκ (H Τσιτά), Πέδρο Πασκάλ (Μαξ Λορντ), Ρόμπιν Ράιτ (Αντιόπη) και Κόνι Νίλσεν (Ιπολίτα). 

Η Πάτι Τζένκινς σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο μαζί με τους Τζεόφ Τζονς και Ντέιβιντ Κάλαχαμ. H ιστορία είναι των Τζένκινς & Τζονς, βασισμένη στους χαρακτήρες της DC. Πίσω από τις κάμερες βρίσκονται αρκετοί από την ομάδα της ταινίας «Wonder Woman»: ο διευθυντής φωτογραφίας Μάθιου Τζένσεν, η υποψήφια για Όσκαρ σκηνογράφος Αλίν Μπονέτο (Amélie), η βραβευμένη με Όσκαρ σχεδιάστρια κοστουμιών Λίντι Χέμινγκ (Topsy-Turvy), ο υποψήφιος για Όσκαρ μοντέρ Ρίτσαρντ Πίρσον (United 93) και ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Χανς Τσίμερ (Dunkirk, The Lion King).

 

«The Prom» (2020) του Ράιαν Μέρφι

Η Ντι Ντι Άλεν (που υποδύεται η βραβευμένη με τρία Όσκαρ, Μέριλ Στριπ) και ο Μπάρι Γκλίκμαν (που υποδύεται ο βραβευμένος με Tony, Τζέιμς Κόρντεν) είναι σταρ του θεάτρου στη Νέα Υόρκη και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση: η ακριβή νέα τους παράσταση στο Μπρόντγουεϊ είναι μεγάλη αποτυχία και έχει καταστρέψει τις καριέρες τους.

Παράλληλα, στη μικρή πόλη Ιντιάνα, η μαθήτρια Έμμα Νόλαν (που υποδύεται η πρωτοεμφανιζόμενη Τζο Έλεν Πέλμαν) βιώνει έναν τελείως διαφορετικό βάσανο: παρά τη στήριξη του διευθυντή του σχολείου (Κίγκαν-Μάικλ Κι), η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (Κέρι Ουάσινγκτον) της έχει απαγορεύσει να πάει στον χορό αποφοίτησης με συνοδό τη φίλη της, την Αλίσα (Αριάνα ΝτεΜπόουζ).

Όταν η Ντι Ντι και ο Μπάρι αποφασίζουν ότι το αδιέξοδο της Έμμα είναι η ιδανική αφορμή για να βελτιώσουν τη δημόσια εικόνα τους, βγαίνουν στον δρόμο μαζί με την Άντζι (που υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Νικόλ Κίντμαν) και τον Τρεντ (Άντριου Ράνελς), ένα άλλο ζευγάρι κυνικών ηθοποιών που προσπαθεί να ανέλθει επαγγελματικά. Ξαφνικά όμως η εγωκεντρική ακτιβιστική δράση των τεσσάρων σελέμπριτι γυρίζει μπούμερανγκ και ανατρέπει τις ζωές τους, τη στιγμή που προσπαθούν να χαρίσουν στην Έμμα μια βραδιά για να γιορτάσει στ' αλήθεια αυτό που πραγματικά είναι.

Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Τζέιμς Κόρντεν, Τζο Έλεν Πέλμαν, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Κέρι Ουάσινγκτον, Αριάνα ΝτεΜπόουζ, Νικόλ Κίντμαν, Άντριου Ράνελς, Κέβιν Τσάμπερλιν, Τρέισι Ούλμαν, Μέρι Κέι Πλέις.

«Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν» (Rifkin's Festival - 2020) του Γούντι Άλεν

Ο διανοούμενος Μορτ Ρίφκιν (Γουάλας Σον) συνοδεύει την σύζυγο του, Σου (Τζίνα Γκέρσον) στο διάσημο Ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, ανησυχώντας για το γεγονός ότι έχει γοητευθεί, από τον νεαρό σκηνοθέτη, Φιλίπ (Λουί Γκαρέλ). Στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο Μορτ ελπίζει ότι η συγκεκριμένη αλλαγή περιβάλλοντος θα του δώσει παράλληλα και την σπίθα που αναζητά και χρειάζεται, ώστε να ολοκληρώσει το πρώτο του υπερφιλόδοξο μυθιστόρημα. Όσο η Σου ασχολείται παθιασμένα με τον γοητευτικό Φιλίπ, ο Μορτ συναντά τη γλυκιά Δρ. Ρόχας (Ελένα Ανάγια) και κάτι μέσα του αλλάζει. Μία διάθεση αναθεώρησης της ζωής μέσα από τη δύναμη του κλασικού Σινεμά αναζωπυρώνει την ελπίδα του Μορτ για το μέλλον.

Πιστός στο ραντεβού του με το κοινό, που τον θέλει να παρουσιάζει κάθε χρόνο και μία καινούργια ταινία - και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην διανομή με την προηγουμένη δημιουργία του, «Μία Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη» - ο βραβευμένος με τέσσερα Όσκαρ, Γούντι Άλεν, επιστρέφει στην Ευρώπη και παρουσιάζει το νέο του φιλμ: «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν». Γεμάτη σουρεαλιστικές και χιουμοριστικές στιγμές, η νέα ταινία του Γούντι Άλεν μπλέκει εξωπραγματικές καταστάσεις με ιστορίες αγάπης και ερωτικής απογοήτευσης υφαίνοντας έναν φόρο τιμής στη μεταμορφωτική επίδραση του Σινεμά στη ζωή μας. Πρωταγωνιστούν: Τζίνα Γκέρσον, Γουάλας Σον, Ελένα Ανάγια, Σέρζι Λόπεθ, Κρίστοφ Βαλτς, Λουί Γκαρέλ.

Το 2008, ο Γούντι Άλεν ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα γυρίσματα της ταινίας του «Vicky Cristina Barcelona». Θα ακολουθήσουν μία σειρά ταινιών σε ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» το 2011 και «Στην Ρώμη με Αγάπη» του 2012. Δώδεκα χρόνια μετά, ο εμβληματικός Αμερικανός δημιουργός επιστρέφει στην Ισπανία, με το νέο του φιλμ: «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν».

Αρχικά, ο Γούντι Άλεν είχε συλλάβει τον χαρακτήρα του Μορτ Ρίφκιν, του πρωταγωνιστή της ταινίας, ως νεότερο άντρα: «Στην αρχή είχα μία πολύ κλισέ ιδέα για τον πρωταγωνιστή της ταινίας» λέει ο δημιουργός. Αλλά όταν η φίλη και για χρόνια συνεργάτιδα του ως υπεύθυνη διανομής, Τζουλιέτ Τέιλορ, του πρότεινε τον Γουάλας Σον για τον ρόλο, άλλαξε γνώμη: «Σκέφτηκα ότι ήταν τέλειος! Έχει την κωμική περσόνα καθώς και την ικανότητα να ερμηνεύσει μία πιο αιχμηρή διάσταση» λέει ο Άλεν. «Κυρίως, έχει μία γνήσια διανοητική ποιότητα. Μερικοί ηθοποιοί που είχα στο μυαλό μου ήταν διανοούμενοι, αλλά δεν εξέπεμπαν αυτή την ενέργεια. Και σκέφτηκα ότι μπορώ να δουλέψω με έναν πραγματικό διανοούμενο. Μόλις πήρα την απόφαση, βρήκα τον άνθρωπο που γεννήθηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο».

«Mank» (2020) του Ντέιβιντ Φίντσερ

Το Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1930 επανεκτιμάται μέσα από το βλέμμα του δηκτικού, αλκοολικού σεναριογράφου Χέρμαν Τζ. Μάνκιεβιτς καθώς αγωνίζεται να ολοκληρώσει το σενάριο του «Πολίτη Κέιν» για τον Όρσον Γουέλς. 

Ο καυστικός, αλκοολικός σεναριογράφος Χέρμαν Μάνκιεβιτς επαναπροσδιορίζει με την οπτική του το Χόλιγουντ ενώ προσπαθεί να τελειώσει τον «Πολίτη Κέιν». Ηθοποιοί: Γκάρι Όλντμαν, Αμάντα Σέιφριντ, Λίλι Κόλινς, Άρλις Χάουαρντ, Τομ Πέλφρεϊ, Σαμ Τράουτον, Φέρντιναντ Κίνγκσλεϊ, Τάπενς Μίντλετον, Τομ Μπερκ, Τσαρλς Ντανς, Μόνικα Γκόσμαν, Τζόζεφ Κρος, Τζέιμι ΜακΣέιν, Τόμπι Λέοναρντ Μουρ.

 

«Dune» (2020) του Ντενί Βιλνέβ

Ένα ταξίδι με έναν μυθικό και συναισθηματικά φορτισμένο ήρωα, το «Dune» αφηγείται την ιστορία του Paul Atreides, ενός λαμπρού και χαρισματικού νεαρού άνδρα που γεννήθηκε σε ένα μεγάλο πεπρωμένο πέρα από την αντίληψή του, ο οποίος πρέπει να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του σύμπαντος για να εξασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του και του λαού του.

Καθώς οι κακόβουλες δυνάμεις συγκρούονται για την αποκλειστική διάθεση του πιο πολύτιμου πόρου που υπάρχει στον πλανήτη - ένα εμπόρευμα ικανό να ξεκλειδώσει τις μεγαλύτερες δυνατότητες της ανθρωπότητας - μόνο εκείνοι που μπορούν να υπερνικήσουν τον φόβο τους θα επιβιώσουν.

Κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου μπεστ σέλερ επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ, για τον γιο μιας αριστοκρατικής οικογένειας που είναι επιφορτισμένος με την προστασία του πιο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου και του πιο ζωτικού στοιχείου στον γαλαξία. Ο υποψήφιος με Όσκαρ, Ντενί Βιλνέβ (Arrival, Blade Runner 2049) σκηνοθετεί την ταινία. Ηθοποιοί: Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζος Μπρολίν, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζέισον Μομόα, Ζεντάγια, Χαβιέ Μπαρδέμ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Όσκαρ Άιζακ.

«The Batman» (2021) του Ματ Ριβς

Ο Ματ Ριβς, σκηνοθετεί τους, Ρόμπερτ Πάτινσον, Πολ Ντέινο, Ζόι Κράβιτζ, Κόλιν Φάρελ, Άλεξ Φερνς, Άντι Σέρκις, Τζέφρι Ράιτ και Τζον Τορτούρο, στην νέα ταινία του μασκοφόρου ήρωα.

«No time to die» (Bond 25 - 2020)

Στην ταινία «No Time To Die», ο Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ) έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στην Τζαμάικα. Η γαλήνη του θα διακοπεί, όταν ο παλιός του φίλος Φίλιξ Λέιτερ της CIA εμφανίζεται ζητώντας τη βοήθειά του.

Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα που τον έχουν απαγάγει αποδεικνύεται πιο περίπλοκη απ’ ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας τον Μποντ στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος κατέχει μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία.

Ο Τζέιμς Μποντ επιστρέφει με τον Ντάνιελ Κρεγκ, στο τελευταίο του κεφάλαιο ως πράκτορα 007. Θα βρεθεί σε μια αποστολή που θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα, θα τον αλλάξει σαν πράκτορα (αλλά και σαν άνθρωπο) και θα αφήσει το στίγμα της σε αυτό το τεράστιο franchise. Πρωταγωνιστούν: Ντάνιελ Κρεγκ, Άνα ντε Άρμας, Ράμι Μάλεκ, Ραλφ Φάινς, Λέα Σεντού, Μπεν Γουίσοου, Μπίλι Μάγκνουσεν, Ναόμι Χάρις, Τζέφρι Ράιτ, Ντέιβιντ Ντέντσικ, Λασάνα Λιντς, Ρόρι Κίνεαρ, Νταλί Μπενσάλα, Κρίστοφ Βάλτζ.

«Μαχητές των Δρόμων 9» (F9 / Fast & Furious 9: The Fast Saga / Fast & Furious 9 - 2021) του Τζάστιν Λιν

Ο Ντομ Τορέτο που υποδύεται ο Βιν Ντίζελ, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτή τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχει αντιμετωπίσει ποτέ. Αυτός ο άνδρας τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Ηθοποιοί: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Τζον Σίνα, Νάταλι Εμάνουελ, Τάιριζ Γκίμπσον, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Έλεν Μίρεν, Σαρλίζ Θέρον, Κάρντι Μπι, Οζούνα.

«Μήλα» (Apples - 2020) του Χρήστου Νίκου

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Άρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα, μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα.

Tα «Μήλα», σηματοδοτούν το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου. Η ταινία διαθέτει μια σουρεαλιστική και αινιγματική πρώτη ύλη και καταλήγει ως μια γοητευτική εξερεύνηση της ταυτότητας και των ορίων της πραγματικότητας, σε μια κοινωνία που θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια μη αναστρέψιμη επιδημία. Πρωταγωνιστούν: Άρης Σερβετάλης, Σοφία Γεωργοβασίλη, Άννα Καλαϊτζίδου, Αργύρης Μπακιρτζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου