Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Πρωτοβουλία πολιτών και συλλογικοτήτων για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ

Κάτω από το βάρος του 2ου κύματος της πανδημίας «...η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, προσπαθεί με την παραπληροφόρηση και με μπαλώματα να διαχειριστεί αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση» αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο που συνυπογράφουν το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού» και η «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» απευθύνοντας κάλεσμα «να ενωθούν οι κραυγές των υγειονομικών με τις κραυγές όλων των πολιτών».

Για το σκοπό αυτό αναρτήθηκε στα διαδίκτυο κείμενο συλλογής υπογραφών που έχει ήδη 961 υπογραφές Υγειονομικών και απλών πολιτών.

Το κείμενο

Κάτω από το βάρος του 2ου κύματος της πανδημίας covid το ΕΣΥ καταρρέει. Καθημερινά γινόμαστε θεατές τραγικών περιστατικών όπως της μεταφοράς διασωληνωμένων ασθενών από νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας σε νοσοκομεία άλλων πόλεων, και δυστυχώς παρακολουθούμε με θλίψη και αμηχανία τον ημερήσιο αριθμό νοσηλευομένων στις ΜΕΘ αλλά και των θανάτων που συνεχώς αυξάνουν. Η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, προσπαθεί με την παραπληροφόρηση και με μπαλώματα να διαχειριστεί αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Κωφεύει στις κραυγές απόγνωσης του υγειονομικού προσωπικού, κραυγές που κάθε μέρα πληθαίνουν και απαιτούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα αναβάθμισης του ΕΣΥ.

Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι κραυγές των υγειονομικών με τις κραυγές όλων των πολιτών και όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:

  • Αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η ΠΦΥ είναι αυτή που πρέπει να σηκώσει το βάρος της πανδημίας, στην ΠΦΥ πρέπει να δοθεί η μεγάλη μάχη. Διορισμός μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού χωρίς άλλη αναβολή, ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας με τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό.
  • Διορισμός εδώ και τώρα μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ.
  • Άνοιγμα όλων των νοσοκομείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια
  • Επίταξη εδώ και τώρα όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων που έχουν τις κατάλληλες υποδομές να νοσηλεύσουν ασθενείς με covid.
  • Αμεσος Προσδιορισμός των δημόσιων εφημερεύοντων οδοντιατρικών δομών, που θα λειτουργούν με ασφάλεια και για τους οδοντιάτρους (επαρκή Μ.Α.Π.) και για τους θετικούς ασθενείς που θα κατευθυνθούν εκεί για επείγουσα οδοντιατρική περίθαλψη.

Από την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν κινδυνεύουν μόνο οι ασθενείς με covid, κινδυνεύουν όλοι οι ασθενείς από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια.

Ενώστε την φωνή σας μαζί μας, όλοι οι πολίτες και όλες οι συλλογικότητες στην Ελλάδα, τώρα είναι η ώρα των πολιτών, τώρα πρέπει να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην ζωή, την υγεία και την αξιοπρέπεια.

Καλούμε συλλογικότητες και πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή η οποία έχει έναν και μοναδικό στόχο: Τη δημιουργία ενός μοχλού πίεσης στα χέρια των μαχόμενων υγειονομικών της χώρας που θα αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους και να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

Αθήνα/Κατερίνη, 1 Δεκεμβρίου 2020

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου