Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας, φωτίστηκε με πορτοκάλι χρώμα ο Δήμος Σαλαμίνας

 

Σε περιόδους κρίσης είναι πιθανόν να διογκωθούν τα περιστατικά έμφυλης βίας. Η ενδοοικογενειακή βία βρίσκει πρόσφορο έδαφος, όταν οι γυναίκες περιορίζονται στο σπίτι, σε μια κακοποιητική σχέση, ιδίως για μεγάλο χρονικό διάστημα - όπως και αυτό της καραντίνας που διανύουμε.

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που πλήττει παγκοσμίως τις γυναίκες, με άμεσες επιπτώσεις στη σωματική ακεραιότητα και ψυχική τους υγεία. 

Η ενδοοικογενειακή βία ή αλλιώς «αόρατη βία» είναι η πιο συχνή αιτία τραυματισμού τους. Ο Δήμος Σαλαμίνας, ένας Δήμος με βαθύτατη ιστορία ενάντια στη βία και την αντιμετώπιση του δεσποτισμού ήδη από την αρχαιότητα υμνεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έννοια της ελευθερίας τόσο ατομικής όσο και ομαδικής.

 

Η ιστορία του τόπου μας μας διδάσκει «Νυν υπέρ πάντων αγών» και για τον λόγο αυτό, συνεχίζουμε τον αγώνα και με αυτό στην σκέψη μας στηρίζουμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Δίκτυο SDG 17 Greece προκειμένου να πλαισιώσουμε με τη σειρά μας την φετινή καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας που πραγματοποιεί το τμήμα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ (ΤΑΕΒ) με τη φωταγώγηση κτιρίων. 

Το Δημαρχιακό Μέγαρο Σαλαμίνας, σήμερα στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας, φωτίστηκε με το πορτοκαλί χρώμα ως ένδειξη υποστήριξης αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με τον αγώνα αυτόν, της αλληλεγγύης, της ορθής ενημέρωσης, της σύμπνοιας και συμπαράστασης  στις γυναίκες-θύματα διακρίσεων μεταφέροντας το μήνυμα εξάλειψης της βίας προάγωντας την ευαισθητοποίηση σε κρίσιμης σημασίας ζητήματα με τελικό στόχο τον περιορισμό και την πλήρη αντιμετώπισή του φαινομένου.

Tην ίδια ημέρα ο Δήμος μας ανακοινώνει την Πρόσληψη Προσωπικού στο ‘Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Σαλαμίνας’ που ιδρύει. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι είμαστε δίπλα στις γυναίκες που χρειάζονται την στήριξη μας.Είμαστε εδώ. Στα μικρά ή μεγάλα προβλήματα, συνοδοιπόροι. 

Εκ του Γραφείου Τύπου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου