Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Ε Ρ Γ Α Τ Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Σ Α Λ Α Μ Ι Ν Α Σ - 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 26/11/2020

Το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει πολλά Εργατικά Κέντρα την 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020. 

Δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση μας επιβάλλει lock down για τον περιορισμό της πανδημίας, την ίδια στιγμή να επιμένει να καταθέσει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου!!!

Ο «εκσυγχρονισμός» που παινεύεται η Κυβέρνηση ότι θα φέρει στο εργατικό δίκαιο μέσω του ανωτέρω Νομοσχεδίου προβλέπει την 10ωρη δουλειά και μια σειρά άλλα άθλια για τους εργαζόμενους μέτρα όπως:

-την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών που διαλύει τον σταθερό εργάσιμο χρόνο και την διευθέτηση του χρόνου δουλειάς

-την καθολική κατάργηση της Κυριακής αργίας

-την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ, όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε «συμφιλίωση».

-Το δικαίωμα του εργοδότη να απομακρύνει εργαζόμενο που έχει απολύσει με προειδοποίηση, ώστε να απαλλαγεί από την παραμικρή αντίδραση συλλογική και ατομική.

 

Ταυτόχρονα συνεχίζεται το έγκλημα στην πρώτη κατοικία με τον νέο πτωχευτικό κώδικα που καθιερώνει, για πρώτη φορά, την πτώχευση φυσικού προσώπου, όπου το σύνολο της περιουσίας του θα περνά στις τράπεζες, στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό για την αποπληρωμή των χρεών του.

 

Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας με Νοσοκομεία απροετοίμαστα για το «δεύτερο κύμα» που ακούγαμε από το καλοκαίρι, τόσο σε ΜΕΘ όσο και σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που στοιβάζουν ανθρώπους σαν να μην υπάρχει Κορωνοϊός, με εργαζόμενους που δουλεύουν σε χώρους εργασίας που υπήρξαν επιβεβαιωμένα κρούσματα και αποκρύπτονται από τον Εργοδότη για να μην κλείσει η επιχείρηση, με σχολεία που λειτουργούν με πληρότητα  25 και άνω μαθητών ανά αίθουσα.

 

Διεκδικούμε:

-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία

-Μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

-Άμεση δημιουργία πολλών νέων κλινών ΜΕΘ

-Πύκνωση δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους εργαζόμενους.

-Κανένας εργαζόμενος και άνεργος χωρίς εισόδημα. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Να μην κατατεθεί το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες

-Να μην ισχύσει καμία απόλυση από 1η Νοέμβρη

-Η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το Νομοσχέδιο για την μείωση των κοινωνικών παροχών του ΟΑΕΔ.

 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

 

ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΖΩΗ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου