Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

O Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας με ανακοίνωσή του πανηγυρίζει επειδή τρία φορτηγά πλοία τα οποία εθεωρούντο επιβλαβή και επιβάρυναν το θαλάσσιο περιβάλλον του κόλπου της Ελευσίνας αποχώρησαν από την Ελευσίνα ώστε να πάψει η περιοχή να είναι Νεκρτοαφείο πλοίων!!!! 

Τα τρία αυτά πλοία «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» «ΔΡΕΠΑΝΟ» και «ΑΝΝΑ Μ « βρίσκονται ήδη στα νερά της Σαλαμίνας. 

Τα πλοία αναχώρησαν για διάλυση και έκαναν μία μικρή στάση στη Σαλαμίνα για “ξεκούραση”.

Κατά περίεργη "σύμπτωση" εκεί “ξεκουράζονται” και άλλα σαπάκια μεταξύ των οποίων και το γνωστό μας “Αγία Ζώνη ΙΙ”.

Τι να περιμένουν άραγε αυτά τα εν δυνάμει επικίνδυνα απόβλητα σε ένα πολλαπλώς προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο? Ίσως, κάποτε, “φιλοτιμηθούν” και πάνε στην Τουρκία για διάλυση, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Ίσως όμως δεν φύγουν γιατί η Τουρκία πέφτει μακριά.

Κάποιοι κακόπιστοι λένε ότι περιμένουν να διαλυθούν σε παρακείμενα ναυπηγεία, τώρα που η “επιχειρηματικότητα” νίκησε τη νομιμότητα, τώρα που η υγεία, η ιστορία και ο πολιτισμός μας, θυσιάζονται στο βωμό των μεγάλων συμφερόντων.


Εκφράζουμε την οργή μας γιατί η Σαλαμίνα γίνεται για μία ακόμα φορά σκουπιδότοπος και χαβούζα της Αττικής. Η Δημοτική Αρχή σιωπηλή και άβουλη παρακολουθεί εκ του μακρόθεν. Ζητάμε από το Δήμαρχο να αφυπνισθεί και να αντιδράσει. Οι υποσχέσεις του για νομιμότητα και καλύτερη Σαλαμίνα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά.

Σαν πρώτο άμεσο βήμα ζητάμε την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αρ. 27 της 9-12-19 για έλεγχο των ρυπογόνων μονάδων και διεκδίκηση από τον ΟΛΠ των περιοχών που κατέχει και εκμεταλλεύεται παράνομα.

 

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου