Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας: Μετά το Λύκειο, επιλέγω Δ.Ι.Ε.Κ.


Η εισαγωγή στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. γίνεται χωρίς εξετάσεις,  αλλά με μοριοδότηση που προκύπτει από το βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου, το έτος αποφοίτησης, κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά), εργασιακή εμπειρία σε σχέση με το αντικείμενο της ειδικότητας.

Η φοίτηση στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. είναι δωρεάν και απογευματινή και διαρκεί 5 εξάμηνα. Το 5ο εξάμηνο (πρακτική άσκηση), μπορεί να υλοποιείται, εάν ο καταρτιζόμενος το επιθυμεί,  και κατά τη διάρκεια των σπουδών (μετά το τέλος του 2ου εξαμήνου), και έτσι η φοίτηση μπορεί να ολοκληρωθεί και σε 4 εξάμηνα.

 Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν από το Δ.Ι.Ε.Κ. Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.), που τους δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης και να αποκτήσουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας (επιπέδου 5), το οποίο και μοριοδοτείται ξεχωριστά σε διαγωνισμούς του Α.Σ.Ε.Π.
 

Αξίζει να αναφερθεί πως το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας έχει μεριμνήσει για το επόμενο έτος κατάρτισης 2020-2021 να λειτουργήσουν ειδικότητες, οι απόφοιτοι των οποίων να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παραπάνω διαδικασία πιστοποίησης.

Είναι σημαντικό να τονισθεί πως με εξαίρεση την ειδικότητα Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ που είχε λειτουργήσει και στο παρελθόν, όλες οι άλλες προτεινόμενες ειδικότητες (Αρχιτεκτονική Τοπίου, Εσωτερική Αρχιτεκτονική και Διακόσμηση και Σχεδιασμός Αντικειμένων, Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας, Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, Τεχνικός Τουριστικών Επιχειρήσεων και Μονάδων Φιλοξενίας, Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων) θα λειτουργήσουν στο Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας για πρώτη φορά, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την επιλογή τους, αφού οι καταρτιζόμενοι ως πρώτοι απόφοιτοι σε τοπικό επίπεδο , θα μπορούν να διεκδικήσουν δυναμικά μια θέση στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, στους καταρτιζόμενους στα Δ.Ι.Ε.Κ. που φοιτούν κανονικά χορηγούνται βεβαιώσεις  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, στις Δ.Ο.Υ., για αναβολή στράτευσης και αλλού, καθώς και για έκδοση μειωμένου εισιτηρίου, όπου αυτή γίνεται αποδεκτή.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας, Ζ.Πηγής 21, Σαλαμίνα
τηλ.: 216 700 3095
ιστοσελίδα: www.iek-salam.att.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου