Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Η πτήση από το Κατάρ και η ανησυχία για τον κορονοϊό

Δεκαεννέα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν την Τρίτη (02/06) στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν σε πτήση από την Ντόχα. 
 
Ο διψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων δεν περνά απαρατήρητος από τους επιστήμονες που εφιστούν την προσοχή για το άνοιγμα των συνόρων.
 
Σε καραντίνα τίθενται και οι 91 επιβάτες της πτήσης από την Ντόχα που έφτασε χθες (Τρίτη) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ αναστέλλονται ως και τις 15 Ιουνίου οι πτήσεις από και προς το Κατάρ, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως εννέα από τους θετικούς στον ιό είναι υπήκοοι Πακιστάν προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο Έλληνες προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

 
Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο οι θετικοί θα παραμείνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας για 14 ημέρες και όσοι ήταν αρνητικοί σε τεστ θα μείνουν για 7 ημέρες σε καραντίνα.
Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

«Θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες»

Η αύξηση των κρουσμάτων σε μια περίοδο που γίνονται τα πρώτα δειλά βήματα της τουριστικής περιόδου απασχολεί την επιστημονική κοινότητα.
«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τόνισε (ΣΚΑΪ) ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας ενώ παράλληλα ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα το οποίο να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο.
Ο καθηγητής εφιστά την προσοχή και σημειώνει πως έχουμε στη διάθεσή μας «διάφορα όπλα» για να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες «που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης».
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου