Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΔΥΝΑΤΟΥ ΔΗΜΟΥ"

Θέση Συνδυασμού για το Κέντρο Υγείας Εμείς πιστεύουμε ότι ο Δήμος έχει συνέχεια και σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνουμε τις καλές πρακτικές, που είχαν θετικό πρόσημο στις υποθέσεις του Δήμου και ότι οφείλουμε να διορθώνουμε άλλες που είχαν αρνητικές συνέπειες. Σε συνέχεια των προγραμματικών μας δηλώσεων, σας παρουσιάζουμε την θέση μας για το Κέντρο Υγείας.
Στην Σαλαμίνα ζουν περίπου 60 χιλ. κάτοικοι, πληθυσμός που το καλοκαίρι υπερδιπλασιάζεται. Το Κέντρο Υγείας αντιμετωπίζει καθημερινά, κατά μέσο όρο περί τα 70 επείγοντα (και συνταγογραφούμενα) περιστατικά.Όμως πολλαπλά και χρόνια προβλήματα δυσχεραίνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ειδικότερα τα προβλήματα αφορούν:

  • Δεν υπάρχουν οι ειδικότητες παιδιάτρου, ακτινολόγου, καρδιολόγου, οφθαλμίατρου, ορθοπεδικού, ουρολόγου, δερματολόγου, χειρουργού, ενδοκρινολόγου, οδοντιάτρου. 
  • Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, με την καθυστέρηση στον εφοδιασμό να ξεπερνά το τρίμηνο.
  • Ο υπέρηχος που υπήρχε στο Κέντρο Υγείας και περίμενε το εξειδικευμένο προσωπικό για να λειτουργήσει, με διαδικασίες-"αστραπή" στάλθηκε στο Κερατσίνι.
  • Υπάρχει ανάγκη για δημιουργία Δημόσιας Μονάδας Τεχνιτού Νεφρού, που να λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών.
  • Δεν υπάρχει θυρωρός και αρκετό προσωπικό ασφαλείας( έχουν πολλάκις αναφερθεί περιστατικά βίας)
  • Δεν υπάρχει μόνιμο συνεργείο καθαριότητας, με συνέπεια οι κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία να είναι υπαρκτοί.
  • Δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία για να αντιμετωπίζει άμεσα τις ζημιές.
  • Η συγκοινωνία για το Κέντρο Υγείας είναι αραιή και ακριβή.


Πρόθεση του συνδυασμού μας είναι να εξελιχθεί το ΚΥ στη νομική μορφή ‘’ΚΥ- Νοσοκομείο’’. Γιατί μόνο με αυτή την μορφή και την αλλαγή του οργανογράμματός του θα μπορεί να απαιτήσει από την Πολιτεία την επαρκή στελέχωσή του. 
Το πώς θα επεκταθεί κτιριακά είναι κάτι που δεν μπορεί να αναλυθεί αυτή την στιγμή, ωστόσο υπάρχει σχετική προεργασία από τον συνδυασμό μας. 
Εκείνο που προέχει είναι ν’ αλλάξει η νομική μορφή του από ΚΥ σε ΚΥ- Νοσοκομείο. 

Επίσης άμεση προτεραιότητα έχει για μας η κάλυψη των αναγκών του νησιού από το ΕΚΑΒ. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν 2 ασθενοφόρα αλλά με την μετακίνηση του ενός δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα. Είναι συνεπώς αναγκαίο και για μας αποτελεί δέσμευση η απόκτηση τουλάχιστον 2 ασθενοφόρων κινητού τύπου- ΚΙΜ (Κινητή Ιατρική Μονάδα). 

*  Οι κινητές ιατρικές μονάδες στελεχώνονται από εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, πληρώματα-διασώστες και είναι εφοδιασμένες με εξειδικευμένο εξοπλισμό και φάρμακα για προχωρημένη υποστήριξη και σταθεροποίηση των ζωτικών λειτουργιών του πάσχοντος και εξειδικευμένους θεραπευτικούς χειρισμούς. Παρεμβαίνουν σε συμβάντα όπου οι ασθενείς βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, όπως πχ. πολυτραυματίες από ατυχήματα, ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ή με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια καθώς επίσης σε περιπτώσεις μαζικών ατυχημάτων ή καταστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου