Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

1919-2019 : Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού αλλά και του Μικρασιατικού Ελληνισμού



Ως Δήμαρχος του Κορυδαλλού, τιμώντας διαχρονικά και έμπρακτα τους αγώνες, τις θυσίες και τη γενοκτονία του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού από τις Τουρκικές ορδές,  παραχωρήσαμε στον Σύλλογο Ποντίων Κορυδαλλού το οικόπεδο όπου ανήγειραν την στέγη τους. Επίσης, στήσαμε άγαλμα της Πόντιας και Μικρασιάτισσας ξεριζωμένης μητέρας, στην πλατεία που ονομάσαμε των «Αλησμόνητων Πατρίδων» στον Κορυδαλλό.
Ως Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, πήραμε την απόφαση να τιμήσουμε τους πρόσφυγες (Μικρασιάτες, Πόντιους) στήνοντας αναμνηστική στήλη στην μπούκα του λιμανιού του Πειραιά, στην Δραπετσώνα.  Η στήλη φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη  Π. Γεωργαρίου, σε συνεργασία με τον τότε Πρόεδρο του ΟΛΠ  Γ. Ανωμερίτη και απομένει η τοποθέτηση της από την δημοτική αρχή του Κερατσινίου, σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση μου από τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη.

 Αυτά και πολλά ακόμα αξίζουν στην ιστορία μας και τους προγόνους μας. Η Πολιτεία σε όλες τις εκφράσεις της, οφείλει να ξεκινήσει τους αγώνες για την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Μικρασιατών και των Ποντίων.
 Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα προσφυγικά σωματεία, Μικρασιάτες και Πόντιους, που με τις δράσεις τους, τιμούν την ιστορία μας και τις Αλησμόνητες Πατρίδες.
Όσο υπάρχει μνήμη ζωντανή δεν υπάρχουν Χαμένες Πατρίδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου