Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Καλούνται οι δήμοι να καταθέσουν Στρατηγικό Προγραμματισμό Προσλήψεων Προσωπικού

Με την εγκύκλιο ΔΙΠΠ/Φ.2.9/οικ.9816/28.02.2019 που εξέδωσε το Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλούνται όλοι οι ΟΤΑ και οι εποπτευόμενοι φορείς τους να διαβιβάσουν έγκαιρα τα αιτήματά τους σε τακτικό και εποχικό προσωπικό στο ΥΠ.ΕΣ. προκειμένου το Υπουργείο να συντάξει στη συνέχεια χωριστό πολυετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων των ετών 2020-2023 το οποίο θα υποβληθεί από το ΥΠ.ΕΣ. στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μέχρι την 29η Μαρτίου 2019.
Τα τετραετή σχέδια προγραμματισμού ανθρωπίνων πόρων των ετών 2020-2023, θα περιλαμβάνουν, για κάθε έτος χωριστά:

α. εκτιμήσεις των αποχωρήσεων τακτικού προσωπικού (αυτοδίκαιες αποχωρήσεις)
β. το σύνολο των υφιστάμενων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων προσωπικού,
γ. εκτιμώμενες ανάγκες σε προσωπικό ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και οι τρόποι κάλυψης αυτών, μέσω μετατάξεων ή προσλήψεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
δ. τα προαπαιτούμενα των στοιχείων α’, β’, γ’ για τους εποπτευόμενους φορείς και τις οικείες ανεξάρτητες αρχές.

Στη εγκύκλιο επισυνάπτονται σχετικά Παραρτήματα (Παράρτημα Α για το τακτικό προσωπικό και Παράρτημα Β για το εποχικό προσωπικό) σε αρχείο excel προς συμπλήρωση.
Επίσης, μαζί με τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν και οι στρατηγικές προτεραιότητες του φορέα για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του, οι οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν στο ειδικό αρχείο excel με τίτλο «Στρατηγικές Προτεραιότητες για τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Περιόδου 2020-2023».
Σχετικά με τα ετήσια σχέδια προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού για το έτος 2020, καθώς και τις εγκρίσεις διετούς διάρκειας των ετών 2020 και 2021, θα αποσταλεί από το Υπ. Διοικ. Ανασυγκρότησης σχετική εγκύκλιος με τις απαραίτητες οδηγίες, ούτως ώστε αυτά να υποβληθούν εντός της ταχθείσας από το νόμο προθεσμίας, ήτοι μέχρι το τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου