Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Γιάννης Τσαβαρής! Στόχος πρώτης προτεραιότητας η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων αλλά και η άμεση συντήρηση των υφιστάμενων.



"Η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων αλλά και η άμεση συντήρηση των υφιστάμενων, αποτελεί για μας στόχο πρώτης προτεραιότητας για την νέα δημοτική περίοδο".
Η Σαλαμίνα τις τελευταίες δεκαετίες και μετά την διαχρονική αύξηση του μόνιμου πληθυσμού, αλλά και της διαφαινόμενης - κατά πάσα πιθανότητα ζεύξης του νησιού μας με τον ηπειρωτικό Πειραιά- σε πρώτη φάση, έχει άμεση ανάγκη από κατασκευή νέων υποδομών.Πρωτίστως, μέριμνά μας είναι η επισκευή και συντήρηση των υπαρχουσών -και φυσικά- η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων,καθώς τα προβλήματα τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι πολλά και μεγάλα, αφού ως γνωστό, οι υπεράριθμοι μαθητές στην κυριολεξία "στοιβάζονται" σε ακατάλληλους για διδασκαλία χώρους.Χώροι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα χρησιμοποιούνταν ούτε για βοηθητικές δράσεις. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Γι' αυτό από την πρώτη μέρα της νέας δικής μας διοίκησης και με σύμμαχο νέα χρηματοπιστωτικά εργαλεία σχεδιάζουμε και υλοποιούμε νέες και σύγχρονες σχολικές μονάδες.
Τα προγράμματα Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) τα οποία χρηματοδοτούνται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το πρόγραμμα "Jessica", θα αποτελέσουν για μας την βασικότερη (αλλά όχι και την μόνη) επιλογή για την -σε μεγάλο βαθμό- λύση του προβλήματος.

Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου