Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Θεατρική παράσταση



Ο Μ Α Δ Α Θ Ε Α Τ. Ο. Σ
2019

Ο γνωστή πλέον και αγαπημένη σε πολλούς ομάδα ΘΕΑΤ. Ο. Σ ανακοινώνει την νέα της θεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο και εμείς αναμένουμε να δούμε-είμαστε πλέον σίγουροι-μια καθ’όλα εμπνευσμένη και καλόδουλεμένη θεατρική πρόταση από τον Μιχάλη Καλιότσο και τους συνεργάτες του. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μας είπε πως ‘η συγκεκριμένη παράσταση που ετοιμαζουμε θα αποτελεί μια κάπως διαφορετική πρόταση για τα μέχρι τώρα δεδομένα των παραστάσεων που έχουμε παρουσιάσει μέχρι τώρα και γι αυτό και ανακοινώνω πως θα είναι αυστηρώς ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών. Δεν πρόκειται ακριβώς για θέατρικο έργο ούτε επιθεώρηση, μια μίξη περισσότερο θα έλεγα θεάτρου, stand up show,και καμπαρέ. Αποτελεί ένα παζλ σκηνών από επιθεωρήσεις βαθειά πολιτικοποιημένες και αιχμηρές που γράφτηκαν απ το 1972 έως σήμερα, καθώς και σάτιρες και κείμενα που γράφτηκαν από την ίδια την ομάδα στην διάρκεια των προβών.
Η γλώσσα αιχμηρή σκληρή, δηλαδή αληθινή όπως επικρατεί σήμερα στην καθημερινότητα μας. Όμως δεν πρόκειται για μια σκληρή γλώσσα όσο για μια σκληρή στάση που κρατάμε απέναντι σε πράγματα και καταστάσεις. Το θέατρο δεν πρέπει να ωραίοποιεί τα πράγματα σε καμια περίπτωση αλλά να αφυπνίζει το εσωτερικό μας κέντρο, η έστω να γαργαλάει το υποσυνείδητο μας όπως ένα φτερό που γαργαλάει μια πατούσα. Να προβάλει πλευρές αθέατες της ανθρώπινης υπόστασης ’.

Ταυτότητα παράστασης:
Σκηνοθεσια-δραματουργική επιμέλεια:
Μιχάλης Καλιότσος
Σκηνικά κοστούμια:
Ομάδα ΘΕΑΤ. Ο. Σ
Μουσική:
Παύλος Λάππας
Φωτογραφια/βιντεο:
Πάνος Παπασωτηρίου

Παίζουν: Γιώργος Παπαδόπουλος, Ρούλα Παπασταθοπούλου, Αυγουστίνα Κουτσούκου, Γιώργος Παγώνης, Χριστίνα Σαλαγιάννη, Στέλιος Γατής,Βάσω Παπασταθοπούλου, Χριστίνα Σγούρδα, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Αθηνά Μπινιάρη.
Συμμετέχει ο Μιχάλης Καλιότσος.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα 14 Ιουνίου 20:30 αίθουσα Δ. Μπόγρης
Πρωτίστως η παράσταση θα παρουσιαστεί σε φεστιβάλ στην Αθήνα και έπειτα εντός και εκτός Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου