Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρής: "Τα μπιλλιετάκια για τις συνδέσεις στην αποχέτευση αποτελούν την επιτομή της πολιτικής σας αποτυχίας"

Αγαπητοί συνδημότες
Ζούμε τις τελευταίες ημέρες την απόλυτη πολιτική υποκρισία, μιας πολιτικά ανίκανης Δημοτικής Αρχής, για πράξεις και παραλείψεις της που οφείλονται στο να μπορεί τελικά  να διαχειριστεί με ειλικρίνεια τα δικά της λάθη.
Μιας Δημοτικής Αρχής που έκανε, κατά την άποψή μας, το τραγικό πολιτικό -διαχειριστικό λάθος, να εντάξει τον Δήμο μας στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης του άρθρου 262 του Ν. 3852/2010, παραχωρώντας με αυτόν τον τρόπο το τιμόνι του Δήμου σε παράγοντες εκτός νησιού.
Αποκορύφωμα αυτής της "πολιτικής επιλογής" είναι η εκ νέου χρέωση των νοικοκυριών στο κέντρο του νησιού, με επιπλέον κόστος για τη σύνδεση των σπιτιών τους στο δευτερεύον δίκτυο της αποχέτευσης, αφού αυτή η εκ νέου χρέωση είναι προϋπόθεση- επιταγή από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας Ο.Τ.Α., για την έγκριση του προϋπολογισμού 2019.
Το πράττει δε αυτό, μια Δήμαρχος που στο προεκλογικό της πρόγραμμα, δεσμευόταν πως η χρέωση επί των ημερών της θα ήταν στο 50% της χρέωσης που εμείς τότε είχαμε αποφασίσει. Δηλαδή από   700 - 1600 € που ήταν επί των ημερών μας το κόστος ανάλογα με το πλάτος του δρόμου,  η σημερινή Δήμαρχος ερχόμενη στην εξουσία (όπως κι έγινε) θα το κοστολογούσε σε 350 - 800€. Έφτανε δε, στο σημείο να υπόσχεται μέχρι και δωρεάν σύνδεση!!! (βλέπε το πρόγραμμα της ΕΔΩ)

Βέβαια στη συνέχεια όχι μόνο δεν πραγματοποίησε την υποσχεθείσα μείωση ή δωρεάν σύνδεση, αλλά έρχεται σήμερα και στέλνει νέα μπιλλιετάκια με αύξηση του τελικού κόστους της σύνδεσης.
Μετά λοιπόν και  από αυτήν την παταγώδη αποτυχία της ως Διοίκηση -σε όλα τα επίπεδα- μπορεί να πει στους δημότες, γιατί δεν έλεγε την αλήθεια στο προεκλογικό της πρόγραμμα;
Μπορεί η Δήμαρχος να πει στους δημότες, γιατί ενώ γνώριζε τα πάντα (το 2013 ήταν ήδη 10 χρόνια δημοτική σύμβουλος), υποσχόταν ακόμη και δωρεάν συνδέσεις με μόνο στόχο την εκλογή της στη θέση της Δημάρχου;
Κυρία Δήμαρχε, πότε τελικά  λέγατε την αλήθεια; Στο προεκλογικό σας πρόγραμμα ή τώρα;
Κλείνοντας, θέλω να δεσμευτώ πως μετά την εκλογή μας, τον Μάιο του 2019 η πρώτη μας πολιτική επιλογή θα είναι αφενός μεν η έξοδος από το Πρόγραμμα Εξυγίανσης, αφετέρου δε η διεκδίκηση του ποσού που υπολείπεται για την εκκαθάριση της εργολαβίας των συνδέσεων ( περίπου 1.000.000 €) από Περιφερειακό ή Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και όχι η μετακύληση του επιπλέον αυτού κόστους  στους χρήστες, κάτι που στη θητεία μας το πετύχαμε για δεκαπλάσιο ποσό για την ολοκλήρωση του δευτερεύοντος δικτύου στο κέντρο του νησιού.

Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου