Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ο Νότης Μαριάς για την ελεύθερη ροή των δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα στην ΕΕ

Στην ελεύθερη ροή των δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τετάρτη 3/10/18.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι  «οι νέες τεχνολογίες είναι δεδομένο ότι εξελίσσονται, έχουμε το υπολογιστικό νέφος, έχουμε τα μαζικά δεδομένα,  έχουμε την τεχνητή νοημοσύνη και είναι προφανές ότι όλα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας. Γι΄ αυτό πλέον μιλούμε για την Πέμπτη Ελευθερία που συμπληρώνει την ελεύθερη διακίνηση  προσώπων,  υπηρεσιών,  κεφαλαίων που υπάρχουν  και εμπορευμάτων».
Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνεχίζει: «Τι μέτρα πρέπει να υπάρξουν σε σχέση  με αυτό; Μα νομίζω ό,τι ισχύει και για την ελεύθερη κυκλοφορία για τις τέσσερις  ελευθερίες,  δηλαδή να είναι δυνατό για λόγους δημοσίας τάξεως και δημόσιας ασφάλειας,  όπως την έχει διαμορφώσει  την ρύθμιση αυτή η νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  να υπάρχουν οι δυνατότητες  παρέμβασης του Κράτους. Τίποτε λιγότερο – τίποτε περισσότερο. Ταυτόχρονα είναι προφανές ότι και ο Κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων πρέπει να ισχύσει».
Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Δεν συμφωνώ με το να υπάρχει Κώδικας Δεοντολογίας για τον έλεγχο που θα κάνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Νομίζω ότι η νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για τις τέσσερις ελευθερίες επαρκεί για να εφαρμοστεί  και στη Πέμπτη Ελευθερία».
Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου