Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ ΣΤΗ ΔΕΘ


Γράφει η Βάσω Θεοδωρακοπούλου

Όσοι βρεθήκαμε στην ομιλία του αρχηγού της Ν.Δ. , Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον αυριανό μας πρωθυπουργό. Μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη  με πολίτες και  στελέχη που χειροκροτούσαν με την καρδιά τους  όρθιοι, πλημμυρισμένοι  από  ενθουσιασμό και  αισιοδοξία για την Ελλάδα που αυτή τη φορά δεν θα χάσει την ευκαιρία της να αποκτήσει σύντομα τον ηγέτη που της αξίζει . Έναν ηγέτη  που με σχέδιο κοστολογημένο και συνεκτικό  θα βγάλει την  ταλαιπωρημένη  και βυθισμένη χώρα μας  από το σκοτάδι  της μίζας, της διαφθοράς και  της αναξιοκρατίας.



Ο πρόεδρος της Ν.Δ . έθεσε έξι στόχους  για την ανασυγκρότηση της  πατρίδας μας.
Στόχος πρώτος. Το τέλος της εισοδηματικής καθίζησης της μεσαίας τάξης  και της  φορολογικής της αφαίμαξης δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά των σκληρά εργαζόμενων ελλήνων να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. Μείωση φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από 22% που ισχύει σήμερα. Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στα επόμενα 2 χρόνια. Μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% που είναι σήμερα στο 15%. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος έως το 2021. Μείωση του Φ.Π.Α  στην εστίαση από 24% στο 13%. Ρύθμιση των ”κόκκινων δανείων”.  Όσοι χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ είτε στις εφορίες, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις με ελάχιστη καταβολή 20 ευρώ το μήνα. Κατάργηση των capital controls. 

Στόχος δεύτερος. Δημιουργία  μιας παραγωγικής οικονομίας που θα προσελκύσει επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, της ενέργειας, της ναυτιλίας , της πρωτογενούς παραγωγής. Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας να φτάσει στο 4% και να δημιουργηθούν περίπου 700.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι νέοι μας πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές.

Στόχος τρίτος .Ένα πολιτικό σύστημα λειτουργικό και μια τολμηρή αναθεώρηση του συντάγματος που θα ενισχύει τη διαφάνεια και  θα προσδίδει περισσότερα δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις στον  πολίτη. Φυσικά, επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους έλληνες του εξωτερικού.

Στόχος τέταρτος. Παιδεία   που προετοιμάζει το μέλλον, με σύγχρονα προγράμματα και εγκαταστάσεις , αξιόπιστο εξεταστικό  σύστημα  και αξιολόγηση παντού. Με σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.

Στόχος πέμπτος. Αποτελεσματική  δικαιοσύνη με μια αστυνομία που θα κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της και οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου  για να μην χρησιμοποιούν πλέον οι παράνομοι την πόρτα της φυλακής σαν περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου.

Στόχος έκτος . Η Ελλάδα θα επανακτήσει ισότιμη σχέση με τους εταίρους  της και δεν θα παρακολουθεί απλά τις εξελίξεις,  αλλά θα μετέχει στην διαμόρφωσή τους.
Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να τρέξουμε. Όσο η Ελλάδα ήταν σε κρίση, ο κόσμος αναπτυσσόταν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Ελλάδα να μείνει πίσω.

Για τη συμφωνία των  Σκοπίων ο πρόεδρος της Ν.Δ.  ήταν ξεκάθαρος  και κατηγορηματικός. Χαρακτήρισε τη συμφωνία “βαριά σκιά” για τη Μακεδονία μας και χυδαία την προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίσει με την ακροδεξιά όσους διαμαρτύρονται. Είναι μια κακή συμφωνία που προσβάλλει τους πολίτες της Μακεδονίας και όλης της χώρας μιας και ικανοποιεί μόνο τα πάγια αιτήματα των Σκοπιανών. Η  Ν.Δ.  θα καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία ντροπής είτε τώρα, είτε στην επόμενη βουλή.
ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου