Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Αντιφασιστική εκδήλωση στη Σαλαμίνα : «Έξω οι φασίστες από τη Σαλαμίνα»!

«Έξω οι φασίστες από τη Σαλαμίνα», «Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο νησί» ήταν το μήνυμα της επιτυχημένης ανοιχτής εκδήλωσης που οργάνωσε σήμερα η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ).
Ήταν μια πρώτη απάντηση στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, κάτοικος Σαλαμίνας και μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Πέραμα στις 15 Σεπτέμβρη.
Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Αγαλμάτων, την κεντρική πλατεία της Σαλαμίνας, με τη συμμετοχή πολλών αγωνιστών και αγωνιστριών του νησιού και των γειτονιών του Πειραιά.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Τάσος Καραντής, δημοσιογράφος και μέλος της ΕΠΑΣ, ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, θύμα της φασιστικής επίθεσης, η Βούλα Τουτουντζή, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις σε μαχητική διάθεση ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη δύναμη να τσακίσει τους φασίστες και στη Σαλαμίνα και στο Πέραμα.
Η ΕΠΑΣ καλεί ήδη στα επόμενα ραντεβού. Την Παρασκευή 5 Οκτώβρη, αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ακτή Σαλαμινομάχων – Παραλία Καματερού, στις 6 μ.μ., με αφορμή την κεντρική εκδήλωση του Δήμου για τα «Σαλαμίνια» και κεντρικό σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο υπόδικος Λαγός στη Σαλαμίνα». Και στις 20 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στα Καραβάκια Περάματος, αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο της επίθεσης και πορεία στη γειτονιά.

Φωτό / ρεπορτάζ: "Εργατική Αλληλεγγύη" / Λένα Βερδέ

www.ergatiki.gr
www.sekonline.gr "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου