Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ευρεία σύσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για το έργο των ομβρίων στην περιοχή Βουρκάρι



Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος για το συντονισμό του έργου των ομβρίων στην περιοχή Βουρκάρι Σαλαμίνας.Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, κ. Χρυσουλάκη Στέλλα, οι αρχαιολόγο κ.κ. Κάτουλα Άντα και Ανδρομάχη Καπετανοπούλου, ο Δ/ντης κ. Αθανάσιος Μοσχολέας και υπηρεσιακοί παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων και του Δήμου Σαλαμίνας καθώς και εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και του ΟΤΕ Α.Ε..  Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός για την επιτάχυνση των εργασιών του έργου οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο στάδιο και ταλαιπωρούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και τους επισκέπτες του νησιού.

Το εν λόγω έργο είναι πολύ σύνθετο και εκτελείται στον πιο πολυσύχναστο κόμβο της Σαλαμίνας. Πιο συγκεκριμένα, στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους, Σαλαμίνος και Ζωοδόχου Πηγής. Απαιτούνται σημαντικές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις αλλά και η εμπλοκή του Δήμου Σαλαμίνας (δίκτυο VACUUM) και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας όπως ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποσκοπούν στον καλύτερο προγραμματισμό και συντονισμό ενεργειών όλων των εμπλεκομένων στο έργο προκειμένου να εκτελεστεί πριν από την έλευση του θέρους, με σκοπό να υπάρχει η μικρότερη δυνατή όχληση στο ήδη βεβαρημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Σαλαμίνας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του αλλά και την παραγωγική και δημιουργική συμμετοχή τους.
Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες εγκρίσεων των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τις άδειες τομής.
Τέλος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια και η Π.Ε. Νήσων Αττικής είναι δίπλα στο Δήμο Σαλαμίνας μέχρι να περατωθεί το καθεστώς εποπτείας του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου