Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2018

Την Δευτέρα  8 Οκτωβρίου  ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος και λήγει στις
30 Νοεμβρίου 2018.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ είτε  στα ΚΕΠ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.

Το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους Οικοδόμους είναι 678,06 € ενώ για τους εργαζόμενους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του ποσό ανέρχεται στις 641,41 €.

Οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του είναι:


Όσο αφορά τους οικοδόμους θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίας 95 έως 210 ημέρες εργασίας, μαζί με την προσαύξηση και την άδεια.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει 73 έως 163 πραγματικές ημέρες εργασίας. Επιπλέον, απαιτείται, να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς, να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και να συνεχίζουν να είναι οικοδόμοι την περίοδο καταβολής του βοηθήματος.

Για τους εργαζόμενους στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη απαιτούνται  από 50 έως 230 ημέρες εργασίας.

Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10 / 9 / 2018 και έχον τις προϋποθέσεις δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από τις 495,75 €.
Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2018 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου