Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Άρθρο Ζαχαρία Ζούπη - Δημοτικού Συμβούλου, Επικεφαλής της ¨ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ"               
Mε ρώτησε ένας φίλος « τι έχω και γκρινιάζω» με τις συναυλίες στα Λιπάσματα που κάνει τσάμπα ο Δήμαρχός μας. Αισθάνθηκα έκπληξη και θλίψη.Υπενθυμίζω ότι ο υποφαινόμενος ήταν ο εμπνευστής του στόχου « Να γίνει το Κερατσίνι πολιτιστικός πόλος της ευρύτερης περιοχής». Ότι ως Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιχείρησης διοργάνωσα δεκάδες μεγάλες συναυλίες σε όλα τα σημεία της πόλης και όχι μόνο σε ένα. Ότι έφτασα τα καλλιτεχνικά τμήματα να έχουν 2.500 παιδιά και ενήλικες. Ότι πραγματοποιούνταν τότε μια σειρά σημαντικοί θεσμοί που άφησαν εποχή( Φεστιβάλ Νεολαίας κ.ά). Ότι είχα συνεχή διάλογο με όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους οι οποίοι έπαιρναν ετήσια επιχορήγηση από τον Δήμο και οι εκδηλώσεις τους στηρίζονταν πλουσιοπάροχα. Ότι είχα θεσπίσει ετήσια έκτακτη οικονομική στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων των σχολείων. Είναι επομένως λογικό να γκρινιάζω γενικά για τις συναυλίες του Δήμου; Ασφαλώς όχι.
Τα προβλήματα που έχω θέσει είναι άλλης τάξης, προβλήματα που η Δημοτική Αρχή αποσιωπά και συστηματικά διαστρεβλώνει την κριτική που ασκείται.Επιγραμματικά αναφέρω βασικά στοιχεία αυτής της κριτικής: Η περιοχή που γίνονται οι συναυλίες έχουν βαθμό επικινδυνότητας ΣΕΒΕΖΟ που σημαίνει κίνδυνο μεγάλης έκρηξης.Ο Χ. Βρετάκος ανεύθυνα το ξεχνάει.Παίζει με τις πιθανότητες ατυχήματος και το ξέρει. Την ίδια ώρα οι οσμές στην περιοχή είναι « αταυτοποίητες» , που σημαίνει ότι δεν ξέρουμε αν και πόσο επικίνδυνες είναι.  Η Δημοτική Αρχή κυνηγώντας τις εντυπώσεις και τα ψηφαλάκια , προσφέρει άρτον και θεάματα και ασφαλώς όλα αυτά ικανοποιούν δημότες. Δικαίωμά τους να διαλέγουν Ψινάκηδες. Εγώ ψέματα δεν θα πω. Εγώ με την ζωή των δημοτών δεν θα παίξω με όποιο κόστος και αν μου επιφέρει η αλήθεια.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Δεν υπάρχει καμία πολιτιστική πολιτική επί της ουσίας παραγκωνίζοντας ακόμα και στελέχη της παράταξής του που είχαν όρεξη να προσφέρουν.Φέρεται επιλεκτικά στους συλλόγους αδιαφορώντας για την ύπαρξη κάποιων, ενώ δίνοντας κανένα 500άρικο σε καμία εκδήλωση άλλων τους υποχρεώνει να λένε και ευχαριστώ.Αλήθεια, τις ίδιες παροχές έχουν και οι πιο προνομιακά μεταχειριζόμενοι σύλλογοι σε σχέση με το παρελθόν; Όχι κατηγορηματικά όχι. Διοργανώνει όλες τις συναυλίες στην Δραπετσώνα, σαν να μην υπάρχει η Ευγένια,η Χαραυγή, τα Ταμπούρια, η Αμφιάλη. Ποτέ Δήμαρχος δε αδιαφόρησε τόσο πολύ για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των γειτονιών, όλων των συλλόγων. Όποιος θέλει ας τον δοξάζει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Όλα αυτά τσάμπα; Είναι αυτό φιλολαϊκή πολιτική; Αστειότητες. Ο Χ.Βρετάκος αναλαμβάνοντας Δήμαρχος βρήκε 17 εκατομ. ευρώ αποθεματικό στο Ταμείο.Του το άφησαν αυτοί που αδιάντροπα καταγγέλλει ως καταστροφείς της πόλης. Βρήκε λοιπόν και τρώει από τα έτοιμα,όχι για να φτιάξει υποδομές, θεσμούς, αλλά για να δημιουργήσει προφίλ.Ο ίδιος δε έχει φέρει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο από αγώνα. Ξοδεύει λοιπόν, μοιράζει λεφτά στους καλλιτέχνες, προσλαμβάνει ξανά και ξανά συμβασιούχους, αδειάζει τα Ταμεία. Αυτό ξέρει , αυτό κάνει.Ακριβώς όπως με τα έργα. Ποιος ξέρει άραγε πως ότι έργα κάνει έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και έχουν δρομολογηθεί από προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια; Κανένας ή πολύ λίγοι. Το κρύβει .Τα εμφανίζει όλα δικά του. Ψεύδεται, κοροϊδεύει τους δημότες.Αυτή είναι η αλήθεια για τον Δήμαρχό μας. Αυτή την αλήθεια πρέπει να μάθουν όλοι και θα την μάθουν.
Σε λίγο καιρό θα γίνουν εκλογές.Το δίλημμα θα είναι: Θέλετε Δήμαρχο του μπλα μπλα που τρώει από τα έτοιμα ή Δήμαρχο που διεκδικεί πόρους και δημιουργεί όρους για μια σύγχρονη πόλη; Θέλετε Δήμαρχο που θα προχωράει δίχως σχέδιο ή Δήμαρχο που θα προτείνει μια δυναμική πορεία ανάπτυξης με δημιουργία θέσεων εργασίας και πραγματικούς όρους κοινωνικής συνοχής; Η κοινωνία ας επιλέξει. Μπορεί να έμαθε στα λίγα στην περίοδο της κρίσης, όμως είναι αδιανόητο να μην προχωράμε δυναμικά όπως έκαναν Δήμοι όπως το Φάληρο, το Περιστέρι, παλιότερα η Αγία Βαρβάρα κ.ά; Όλοι έχουμε την ευθύνη μας. Εγώ πιστεύω σ΄αυτά τα υποδείγματα Δήμων και τους τρόπους που ανέβηκαν.Έτσι μπορούν να ανέβουν και το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα! Μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου