Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστολή κατοίκων προς την Δήμαρχο για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας



Κυρία Δήμαρχε Σαλαμίνος
Με αφορμή το δημοσίευμά σας σε ενημερωτικά μέσα του νησιού μας, με τίτλο «Η Δήμαρχος Σαλαμίνας για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας: "Πολύ φασαρία για το τίποτα …"», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
 1. Αναφέρεστε σε μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που διεξήχθησαν από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων το οποίο έχει σταθμό μέτρησης στο Δημαρχείο Σαλαμίνος.
Παρακαλούμε, βάσει των ανωτέρω, να δημοσιοποιήσετε τα επίσημα έγγραφα των αποτελεσμάτων των μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, για κάθε μια από τις κατοικημένες περιοχές όπου έχουν εγκατασταθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας, στις οποίες έχουν γίνει μετρήσεις, μαζί με αντίστοιχους επίσημους πίνακες μέγιστων και ελάχιστων αβλαβών τιμών για την υγεία των πολιτών.

Με τον τρόπο αυτό, θα επιβεβαιωθούν τα γραφόμενα σας περί τιμών 1000 φορές κατωτέρων από τα επίπεδα ασφαλούς έκθεσης για τον πληθυσμό.

2. Διατυπώνουμε την απορία, χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας, αφού η ακτινοβολία των κεραιών είναι ακίνδυνη για την υγεία μας,  γιατί δεν έχουν εγκατασταθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δημαρχείο, στα σχολεία, στα νηπιαγωγεία, στους παιδικούς σταθμούς και στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες του νησιού μας και χωρίς καμία εξωτερική κάλυψή τους (όχι κρυμμένες μέσα σε καμινάδες). Αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος αποδείξεως της μη επικινδυνότητάς τους και της επιβεβαιώσεως της επικεφαλίδας του δημοσιεύματός σας «πολλή φασαρία για το τίποτα».

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι έχουμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2018, συνάντηση μαζί σας για το συγκεκριμένο ζήτημα, πλην όμως ακόμα περιμένουμε.

Οι κάτοικοι της περιοχής Τσάμη:

Μαρία Πατάπη, Φωτεινή Πατάπη, Θανάσης Βιλλιώτης, Παντελία Πατάπη, Αγγελική Πατάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου