Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

«ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ», ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αξιότιμες κυρίες, κύριοι,
Είμαι ο Γιώργος Φλωράς, υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EARLY WARNING EUROPE (ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ) του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι το τι σημαίνει δυσκολίες σε μια επιχείρηση, τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις προβλήματα που δεν γνωρίζεις πώς να τα αντιμετωπίσεις, τι σημαίνει να πολεμάς με «εσωτερικούς» και «εξωτερικούς» «εχθρούς», τι σημαίνει να νοιώθεις απελπιστικά μόνος και να μην πιστεύεις ότι θα τα καταφέρεις, τι σημαίνει να ξέρεις ότι έχεις δυνατότητες αλλά να μην μπορείς να τις αξιοποιήσεις θέλω να σας μιλήσω για το Πρόγραμμα ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ του ΕΕΑ.

Προσωπικά θα ένοιωθα πολύ τυχερός εάν την περίοδο που αντιμετώπιζα τα προβλήματα στην δική μου επιχείρηση είχα υποστήριξη από ένα ανάλογο πρόγραμμα ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ. Κατάλαβα εκ των υστέρων ότι αρκετά από τα θέματα που πίστευα ότι τα έκανα με τον σωστό τρόπο, θα έπρεπε να τα κάνω διαφορετικά την ώρα που αντιμετώπιζα την Κρίση. Πίστευα ότι έκανα το σωστό, είχα λάθος όμως. Τότε χρειαζόμουν την Έγκαιρη Προειδοποίηση και, δυστυχώς, δεν την είχα.
Ίσως να μην έλυνα ολοκληρωτικά τα προβλήματα. Σίγουρα όμως οι επαγγελματίες Διαγνώστες και οι Μέντορες θα με βοηθούσαν να κατανοώ καλύτερα που βαδίζω, να βλέπω μπροστά μου καθαρά, έστω και αν ο δρόμος μπροστά ήταν κακοτράχηλος. Θα μπορούσα να τους εμπιστευθώ και να ανοίξω την καρδιά μου, τότε που δεν ήθελα να μοιραστώ τις δυσκολίες με κανέναν.
Το Πρόγραμμα ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων έχουν δηλώσει συμμετοχή και λαμβάνουν δωρεάν υποστήριξη από επαγγελματίες με σκοπό να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων αυτών διαπιστώνουν ότι ενώ επιβίωσαν μέσα στην Κρίση, έχουν «κολλήσει» και πρέπει να διαγνώσουν τις πραγματικές αιτίες  των προβλημάτων τους ( οργανωτικές, κόστος παραγωγής, διάρθρωση πωλήσεων, νέες αγορές κλπ). Αυτές οι επιχειρήσεις δεν περιμένουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αφού εμφανιστεί, αλλά δρούν προληπτικά.
Άλλες επιχειρήσεις, έχουν βρεθεί άθελά τους, ιδίως λόγω της Κρίσης, σε αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών τους. Αναζητούν την βέλτιστη λύση για να ρυθμίσουν τις οφειλές και να συνεχίσουν.
Για κάθε επιχείρηση , ο Μηχανισμός Έγκαιρης Προειδοποίησης του ΕΕΑ , προσφέρει την κατάλληλη ΔΩΡΕΑΝ  υποστήριξη .
Επικοινωνήσετε με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για να πάρετε ΔΩΡΕΑΝ βοήθεια, με απόλυτη ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ. Η Εχεμύθεια είναι πρωταρχικό συστατικό του Προγράμματος και για την διασφάλισή της τηρείται ειδικό πρωτόκολλο  (ακολουθώντας  τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος προς απόλυτη τήρηση εχεμύθειας).
Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση που απασχολεί έως 50 άτομα ή ελεύθερος επαγγελματίας (με εξαίρεση όσους βρίσκονται εντός δικτύων franchise), η οποία λειτουργεί τουλάχιστον 3 έτη, ανεξαρτήτως τομέα δραστηριότητας και νομικής μορφής, μπορεί να επωφεληθεί.
Αφού γίνει η Διάγνωση των προβλημάτων από τους επαγγελματίες συμβούλους (Διαγνώστες) θα ακολουθήσει η υποστήριξη από τους ειδικούς Μέντορες για την αναζήτηση των λύσεων στα προβλήματα. Και όλα αυτά χωρίς να πρέπει να δώσετε ούτε ένα ευρώ. Το μόνο σας κόστος είναι ο δικός σας χρόνος που θα αφιερώσετε, για να συνεργαστείτε με τον διαγνώστη και τον μέντορα για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που σας απασχολούν.
Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δήλωσαν:
«Η βοήθεια που έλαβα ήταν εξαιρετική. Ο Διαγνώστης είδε προβλήματα που ούτε είχα φανταστεί, αφού δεν είχα τις απαραίτητες γνώσεις. Τώρα ελπίζω πραγματικά ότι θα τα καταφέρω».
«Ήμουν χαμένη και δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω. Οι Μέντορες με βοήθησαν να βρω τον σωστό δρόμο. Οι δυσκολίες παραμένουν όμως τώρα ξέρω που βαδίζω και τι μπορώ να περιμένω. Θα τα καταφέρω».
Δηλώστε τώρα συμμετοχή, συμπληρώστε ηλεκτρονικά την αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.earlywarning.eea.gr/aitisi-lipsis-simvouleutikon-ipiresion/
Το Πρόγραμμα δέχεται συμμετοχές έως τους πρώτους μήνες του 2019 (αν δεν συμπληρωθούν οι θέσεις νωρίτερα). Δείτε όλες τις πληροφορίες για το Πρόγραμμα εδώ www.earlywarning.eea.gr ή καλέστε στα τηλέφωνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών 2103380279-2103380236-2103380210.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EARLY WARNING EUROPE (ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ) του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου