Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων.



Όλοι οι άνθρωποι περνάνε κάποιες περιόδους στην ζωή τους που τους κάνουν να αλλάζουνε κατά μεγάλο βαθμό μέσα τους. Περίοδοι που άλλοτε τις ονομάζουμε προεφηβεία, εφηβεία, κλιμακτήριο και πάει λέγοντας. Η κάθε μια απ’ την μεριά της έχει και τις ανάλογες δυσκολίες. Αλήθεια όμως μήπως εμείς σαν άνθρωποι έχουμε βάλει ταμπέλες σε κάποιες ηλικιακές διακυμάνσεις ώστε να μπορούμε να δικαιολογήσουμε πιο εύκολα τις αλλαγές του χαρακτήρα μας;
Μεγάλο ρόλο βέβαια παίζουν και άλλα πράγματα στην διαμόρφωση ενός χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα το περιβάλλον γύρω του. Όταν μιλάμε για το περιβάλλον ενός ανθρώπου μιλάμε όχι για ένα αλλά για πολύ περισσότερα και άκρως σημαντικά πράγματα. Μερικά από αυτά τα πράγματα και ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους είναι για παράδειγμα οι διαπροσωπικές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο καθένας μας.

Σχέσεις όπως αυτές του ατόμου με την οικογένεια του, τους φίλους του, την σχέση του κλπ. Σε αυτό το σημείο να συμπληρώσουμε πως εδώ μπορούμε να εντάξουμε και την σχέση του γενικώς με τον κοινωνικό περίγυρο του ατόμου.
Να λοιπόν ένα αρκετά περίπλοκο θα έλεγα ζήτημα που όλοι μας παλεύουμε να το φέρουμε όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που θεωρούμε ιδανικό. Σίγουρα είναι άσχημο να μην έχεις καλές σχέσεις με την οικογένεια σου. Σίγουρα είναι άσχημο να μην έχεις φίλους και κάποια σχέση που να σε κάνει χαρούμενο. Σίγουρα όμως είναι λάθος να μην προσπαθείς να διορθώσεις αυτά που θεωρείς πως χρειάζονται διόρθωση και στην ουσία  να τα έχεις παρατήσει συμβιβαζόμενος με το ίδιο το λάθος.
Στις διαπροσωπικές σχέσεις βέβαια ενός ανθρώπου συμπεριλαμβάνεται και το εργασιακό του πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται αφού κατά συνέπεια μια δουλειά που σου αρέσει αυτομάτως σε κάνει χαρούμενο ενώ όταν δεν σε ικανοποιεί η συγκεκριμένη εργασία τότε σίγουρα πρέπει κάτι να αλλάξεις.
Όλοι μας αυτό που αναζητούμε σε αυτόν τον πλανήτη είναι η ευτυχία. Αρκετά παρεξηγημένη και υποκειμενική έννοια για κάθε άνθρωπο δεν νομίζετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου