Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΤΟ ΜΗΝΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ



ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ….
Γλυκός καιρός να γεννηθείς, πικρός καιρός να φύγεις
Γλυκός καιρός ν’ αγαπηθείς, πικρός πουλί να γίνεις,
Πολλά τα γεγονότα αυτό το μήνα στο νησί μας ευχάριστα και δυσάρεστα, για πάμε να τα δούμε!!!
1)Ξεκινάμε με τον εορτασμό της πρωτομαγιάς σε πολλά σημεία του νησιού μας (Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, πλατεία Αιαντείου, ανθεστήρια στα Σελήνια, πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του Κοιν. Ιατρείου στην παραλία Βασιλικών)
2) Πέμπτη 3 Μαΐου στο περιφερειακό συμβούλιο λέμε όλοι ένα μεγάλο ΟΧΙ στις οστρακοκαλλιέργειες της ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ!!! Εμείς το είπαμε ,αυτοί το άκουσαν?
3) Μεγάλη περηφάνια νοιώσαμε για την συμμετοχή της χορωδίας του Απόλλωνα στο 9ο Διεθνή Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την 5η και 6η Μαΐου 2018
4) Παράδειγμα προς μίμηση ο ΝΟΒΣ διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά εθελοντικό καθαρισμό των νοτιοανατολικών προσβάσεων του λιμανιού της Σαλαμίνας στα πλαίσια της εκστρατείας ας καθαρίσουμε την Ευρώπη που συντονίζει η HELMEPA.
5) Ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παλουκίων Σαλαμίνας ”Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ” τιμά την Μητέρα την Κυριακή 13/05/2018

6) Άλλη μία γυναίκα, σύζυγος μαμά. η κ. Σόνια Μιχάλαρου κατακτά την προεδρία της Τ.Ο. της ΝΔ Σαλαμίνας στις εσωκομματικές εκλογές στις 13-05-2018.Της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο της!!
7) Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων στην προσπάθεια να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία καθιέρωσε από το 1977 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Το σπίτι του Α. Σικελιανού ήταν ανοιχτό και επισκέψιμο για όσους επιθυμούσαν να το δουν και να ξεναγηθούν σε αυτό.
8) Η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου καθιερώθηκε το 1994 με απόφαση της Βουλής Ελλήνων και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.
9) 21-5-2018 Επιτέλους το έργο οδοποιίας των κεντρικών δρόμων της Σαλαμίνας, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000€, ξεκινά σήμερα!!!
10) 26 Μαΐου ο  εξωραϊστικός σύλλογος ΓΥΑΛΑΣ καθαρίζει την παραλία του!!! Πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και σε όλους τους εθελοντές!!!
11) 27 Μαΐου Ο ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ πέτυχε την  άνοδο στην Γ΄ Εθνική και με πολλή δουλειά κατάφερε αυτό που λίγοι πλην των ανθρώπων της διοίκησης πίστευαν. Πρωταγωνιστές βέβαια είναι οι αθλητές, το τεχνικό επιτελείο και ο φίλαθλος κόσμος της Σαλαμίνας.

12) Την Κυριακή 27 Μάη έγινε συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας για τη μονάδα οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή  Άμμο (που οργάνωσε η ΟEΕΣΣ,), είναι μόνο η αρχή στην προσπάθεια ακύρωσης της συγκεκριμένης καταστροφικής για το νησί μας ενέργειας.
13) Δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του Δημητρίου Χειράκη που είχε χαθεί την 23.05.2018. Την 28.05.2018, η Κοινωνική Υπηρεσία  δέχθηκε κλήση στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 και ενημερώθηκε για τον εντοπισμό και την απώλεια ζωής του άτυχου άνδρα.
14) 29 Μαΐου 2018 Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά. Νίνα Κασιμάτη φέρνει στη Βουλή το ζήτημα των οστρακοκαλλιεργειών στα Βασιλικά και συνολικά των υδατοκαλλιεργειών στη Σαλαμίνα και θέτει  αίτημα ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την ίδρυση πλωτής μονάδας οστρακοκαλλιεργειών στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικών Δήμου Σαλαμίνας Π.Ε. Νήσων
15) Τετάρτη 30 Μαΐου Σήμερα ανακοινώνει και επίσημα ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης  την υποψηφιότητα του για το αξίωμα του Δημάρχου Σαλαμίνας.. Ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!
16) Ευχές για καλή ανάρρωση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου.

ΙΟΥΝΙΟΣ…
Ουφ τελείωσαν τα σχολεία, πέταμα όλα τα βιβλία!!!

1) Παρασκευή 1 Ιουνίου η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΚΚΕ,  περιοδεύει στη Σαλαμίνα
2) Το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιουνίου ο Ν.Ο.ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  διοργάνωσε στον Όρμο Σεληνίων το Διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας για μικρά σκάφη Optimist και Laser «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΑ 2018» προς τιμή του Ηγέτη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
3) Τρίτη 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος .Η δράση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Δ .Λ.Τ αφορούσε την περιοχή της Μεγάλης Σκάλας στην παραλία Σαλαμίνας. Εύγε  πρόεδρε!!!
4) Τετάρτη 6 Ιουνίου παρουσίαση της εφημερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας της Αλληλεγγύης στην ΕΣΗΕΑ . Από τον Ιούνιο του 2018, η Ανθρωπιστική Οργάνωση «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» με κυριότερες δράσεις της το «Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Σαλαμίνας» καθώς και την έκδοση της μηνιαίας πανελλαδικής εφημερίδας "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ”. Καλοτάξιδη να είναι φίλη μου αγαπημένη Εφη Ζήση!!

5) Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων για την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2018-2019.


7) Κυριακή 10 Ιουνίου Η Σαλαμίνα θα φιλοξενήσει για 4η συνεχή χρονιά το Penny Marathon (γιατί αγαπάμε τους φίλους μας!!!)
8) Κινήματος Αλλαγής προσεχές πρόγραμμα δράσεων Σαλαμίνα Κυριακή 10 Ιουνίου 09:30 Αμπελάκια αίθουσα δημοτικής ενότητας.
Τα είπαμε όλα  θα πούμε και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και καλό καλοκαίρι σε όλους, τα υπόλοιπα τον ερχόμενο μήνα τον Ιούλιο, φιλιά

Καίτη Μπούταλη-Παυλίδη

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μπράβο Καίτη ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου