Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Θρίαμβος στα βραβεία «Προσωπικότητες 2018» στον Πειραιά!



Θριαμβευτική ήταν και η εφετεινή 10η απονομή των Βραβείων <<Προσωπικότητες>> της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης!                        Από νωρίς ήταν κατάμεστη η μεγαλοπρεπής αίθουσα τελετών  του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με προσωπικότητες της χώρας μας, αλλά και κατά την διάρκεια της τελετής, υπήρχαν  πάνω από 300 άτομα όρθια που έφταναν μέχρι της σκάλες! Πολύ πριν την τελετή,  μεγάλη αστυνομική δύναμη,  με σκυλιά έλεγξε  τους χώρους που σε λίγο θα γέμιζαν  από ανθρώπους της Διανόησης, του Πολιτισμού, της Πολιτικής, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Εφοπλιστικού και Επαγγελματικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά  και άντρες της τροχαίας με γερανούς έπαιρναν τα  σταθμευμένα αυτοκίνητα γύρω από το Ε.Β.Ε.Π., ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των επισήμων. 
       Μελωδικά υποδέχονταν  τους καλεσμένους, ένα νεαρό παιδί, ο Αλέξανδρος Σιουπούλης που έπαιζε με το βιολοντσέλο του γνωστά κλασικά μουσικά κομμάτια  στο πρώτο επίπεδο  της μεγαλοπρεπούς  μαρμάρινης σκάλας του μεγάρου, ενώ δυο πανέμορφες κοπέλες σε ένα εντυπωσιακό περίπτερο καλωσόριζαν  τους προσκεκλημένους και τους εξηγούσαν τι  είναι το TakeMeHome, που αφορά  στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, και ότι αυτός είναι ο σκοπός της καμπάνιας  του οίκου Τρανούλη που στηρίζεται σε μια αρχική   πρωτοβουλία του Θοδωρή Τρανούλη που υλοποιούν τα παιδιά του Αθηνά και Τάσος.                                                                                                                                                                                Στο βιβλίο εντυπώσεων υπέγραφαν όλοι οι επίσημοι με χαρά ενώ  στο φουαγιέ του δευτέρου ορόφου ένας άλλος νεαρός ο Κωνσταντίνος Δεληγιάννης καλωσόριζε μελωδικά για δεύτερη φορά  τον κόσμο, παίζοντας με την φυσαρμόνικα του γνωστές μελωδίες! Την υποδοχή ολοκλήρωνε ο Γενικός Διευθυντής τον Κορφιάτικων και πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων της Ιωνιδίου Σχολής  Πειραιά, κ. Κωνσταντίνος  Μπουρλετίδης, η Γενική Διευθύντρια του γραφείου πρόεδρου κ. Βούλα Μπάρδη και τα μέλη του γραφείου Δ/Σ κ. Θωμάς Κολοβός και Κερκυραϊκής Ενωσης Πειραιά  κ. Μαρία Κατέχη.
     Τελετάρχης ήταν ο κερκυραίος Δημοσιογράφος Σπύρος Καλαματιανός και παρουσιάστρια η Μις Ελλάς 2016 Ραφαέλα Ροδινού, στο πιάνο ο Μαέστρος Γιώργος Βενετσιάνος που συνόδευσε την παιδική χορωδία και της τραγουδίστριες Λένα Αλκαίου και Δέσποινα Λεμονίτση.
     Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το καλαίσθητο ταινιάκι της τελετής που ήταν πλημμυρισμένο κατά την έναρξή του από την γαλανόλευκη, με στιγμιότυπα της σημερινής μας πραγματικότητας.  Εντυπωσίασε επίσης η χορωδία των παιδιών, που ήταν κι΄ αυτά ντυμένα στα γαλανόλευκα, κρατώντας πανό που διεκήρυτταν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και χαϊδεύοντάς  τα αυτιά των παραβρισκόμενων με το γνωστό μας <<Μακεδονία ξακουστή>> και άλλες γνωστές μας επιτυχίες.
       Φυσικά η τελετή άρχισε με καλωσόρισμα του Γενικού Διευθυντή κύριου Κωνσταντίνου Μπουρλετίδη και την εθιμοτυπική σύντομη ομιλία του ιδρυτού και προέδρου της Ακαδημίας δημοσιογράφου κυρίου Δημητρίου Μουζακίτη που έστειλε το μήνυμα στον δήμαρχο Πειραιά ότι ο καιρός πλησιάζει για την αναμέτρηση τον πειραιωτών με τους ξενόφερτους της πόλης που πολεμούν τα πολιτιστικά σωματεία λόγο ανικανότητας του δήμου!
Και όπως κάθε χρονιά οι απονομές ξεκίνησαν με τα δυο κρυφά βραβεία.
      Με  κρυφό βραβείο τιμήθηκαν, ο Σκηνοθέτης – Ηθοποιός  Γιώργος Λιβανός για το Θέατρο Στούντιο Κυψέλης  και η Ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου για το θέατρο Χυτήριο.  Τα βραβεία έδωσαν ο ηθοποιός και ιδιοκτήτης του θεάτρου Αλκμήνη, Μανόλης Ιωνάς και η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη αντίστοιχα. 
   Το βραβείο  για τον αθλητισμό που τιμητικά φέρει το όνομα  ¨Σπυρίδων Σαμάρας¨  άνοιξε το κύριο μέρος της τελετής και  δόθηκε στον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, το βραβείο του απένειμε ο βουλευτής Βασίλης Κικίλιας και προλόγισε η ηθοποιός  Βίβιαν Ιωάννου.
      Το βραβείο Παιδείας ‘’ Ιόνιο Ακαδημία’’ απενεμήθη στην καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Μαρία Βουτσινά - Κικίλια, της το  απένειμε ο Δήμαρχος Βάρης-Βουλιαγμένης-Βάρκιζας κ. Γρήγορης Κωνσταντέλος,  την προλόγισαν η Επίκουρη Καθηγήτρια Λατινικής Λογοτεχνίας του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Φιλοσοφικής Σχολής  ΕΚΠΑ, κυρία Ρουμπίνη Δημοπούλου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Μεσαιωνικής Λατινικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ, κύριος Διονύσιος Μπενέτος.                          
      Το Διεθνές βραβείο ‘’ Ιωάννης Καποδίστριας’’ απονεμήθηκε στην  Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play)  και Πρόεδρο του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα”  κυρία Κατερίνα  Παναγοπούλου, το βραβείο της απένειμε ο π. Περιφερειάρχης και π. Δήμαρχος Πόρου,  Σπύρος Σπυρίδωνας και την προλόγισε ο ηθοποιός Δημήτρης Μαύρος.                                                                                                                       Το βραβείο μουσικής σκηνής ‘’Μάγια Μελάγια’’ δόθηκε στον Τάκη Ζαχαράτο,  του το απένειμε ο Θεατρικός επιχειρηματίας Πάνος Κατσαρίδης και τον προλόγισε η ηθοποιός Δανάη Καλαχόρα.
       Το βραβείο Λογοτεχνίας ‘’Κωνσταντίνος Θεοτόκης’’ δόθηκε στον Ιατρό – Συγγραφέα, κ. Δημήτρη Καραγιάννη  τον οποίο προλόγισε ο ηθοποιός - καθηγητής δραματικής τέχνης Πάρις Κατσίβελος, που απήγγειλε και ποίημα επιλογής του από τον αγαπημένο όλων Νικηφόρο Βρεττάκο, ειδικά αφιερωμένο όπως είπε σε όσους εργάζονται περί τις Αξίες και σε όλη την συντροφιά των βραβεύσεων!                                                                     Το βραβείο απονεμήθηκε από την εντεταλμένη Πρόεδρο Πολιτισμού του δήμου Πειραιά, κ. Ειρήνη Νταϊφά και το δίπλωμά του  από τον Πάρι Κατσίβελο. 
     Το βραβείο για την επιχειρηματικότητα που φέρει το όνομα του αείμνηστου πρόεδρου του ΕΒΕΠ, ‘’Γιώργου Κασιμάτη’’ απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.  Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του Χρίστος, λόγω απουσίας του ιδίου εκτός Αθηνών,  του το απένειμε ο νυν πρόεδρος του ΕΒΕΠ .κ. Βασίλης Κορκίδης και το προλόγισε ο Κων/νος Μπουρλετίδης. 
      Η  ηθοποιός Μαίρη Ραζή  προλόγισε το βραβείο τηλεόρασης,’’ Κάτια Αγαθού’’  το οποίο  δόθηκε,  στον Δημοσιογράφο Σταμάτη Μαλέλη  , διευθυντή ειδήσεων του ΣΚΑΪ,  του το έδωσε ο π. Δήμαρχος Ύδρας και μέλος της Ο.Ε. Κώστας Αναστόπουλος. 
      Το βραβείο Πολιτισμού’’ Θεόδωρος Έξαρχος’’  απονεμήθηκε στην ηθοποιό Κατερίνα Χέλμη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Μόρτζο. 
       Το βραβείο ‘’ Κέρκυρα’’ για την διεκδίκηση τον μαρμάρων του Παρθενώνα, απενεμήθη,  στην σχεδιάστρια μόδας, Αθηνά Τρανούλη από τις  ηθοποιούς Άννα Αδριανού και Πωλίνα Γκιωνάκη ενώ προλόγισε η δημοσιογράφος Σπυριδούλα  Σπανέα.
      Το βραβείο κινηματογράφου ‘’ Λεωνίδα Τριβίζα’’ δόθηκε στον σκηνοθέτη και ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη, του  απενεμήθη από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ακαδημίας Δημήτρη Μουζακίτη ενώ προλόγισε ο ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος.                                                                                                                     Το βραβείο ‘’ Άγιος Σπυριδώνας’’ δόθηκε  στον σεβασμιότατο  Μητροπολίτη ΓΟΧ Πειραιά & Σαλαμίνας κ. Γερόντιο απονεμήθηκε από τον π. Δήμαρχο Μεθάνων κ. Παναγιώτη Λάμπρου και τον Επίτιμο πρόεδρο του δήμου Πειραιά κ. Παναγιώτη Κουβάτσο.  
      Το βραβείο επιχείρησης ‘’ Τρύπας’’  απονεμήθηκε στον επιχειρηματία και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκη,  απονεμήθηκε από την Γενική Διευθύντρια Γραφείο Πρόεδρου Βούλα Μπάρδη και το  προλόγισε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Ανδριανόπουλος-Δασκαλάκης.                                                     Τέλος το βραβείο δημοσιογραφίας ‘’Γιώργος Κάρτερ’’ απονεμήθηκε στον δημοσιογράφο Νίκο  Μπογιόπουλο, που τον προλόγισε ο Νομικός Σύμβουλος της Α.Ε.Β.Τ. Βασίλης Κατσαφάδος και απονεμήθηκε από τον ηθοποιό και επιχειρηματία Γιώργο Αρμαδώρο.                                                                                                     Παραβρεθήκαν πολλοί πολιτευτές, δήμαρχοι και π. δήμαρχοι, πρόεδροι φορέων, περιφερειακοί σύμβουλοι, ομοσπονδίες, δημοσιογράφοι, επιστήμονες,  πανεπιστημιακοί και άνθρωποι της διανόησης και των τεχνών. 
     Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης κ. Μουζακίτης μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την δημοτική αρχή ότι δεν έστειλε τις καρέκλες που ζητήθηκαν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τόσοι πολλοί όρθιοι, αλλά  και γιατί δεν  φτιάχτηκε ο εξωτερικός  χώρος του επιμελητηρίου  και  δεν  ¨φροντίστηκε¨ δεόντως ώστε  να βρομάει από τα απορρίμματα των αστέγων και των αλλοδαπών  μεταναστών!                                                                          Τέλος ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στην πετυχημένη απονομή στο θέατρο Βέμπο για τα θεατρικά κορφιάτικα βραβεία, ανακοίνωσε τα νέα βραβεία της Α.Ε.Β.Τ. που είναι τα βραβεία Δημοσιογραφίας και θα δίνονται κάθε Σεπτέμβρη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.                                                                       Παραβρεθήκαν Δήμαρχοι, Πολιτευτές, Βουλευτές, εκπρόσωποι συλλόγων και ομοσπονδιών. Καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι τον ΜΜΕ και μεγάλο πλήθος κόσμου.                                                                         
                                                                                 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου