Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Παρέμβαση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργατών Μεταλλείων και Ενέργειας στο Στρασβούργο.



«Ενωμένη πάλη της εργατικής τάξης ενάντια στα μονοπώλια την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους για να γίνει η ενέργεια κοινωνικό αγαθό».
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε σήμερα έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, η Γαλλική Εθνική Ομοσπονδία Εργατών Μεταλλείων και Ενέργειας (FNME-CGT) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με τους ευρωβουλευτές του Κόμματος, Κ. Παπαδάκη και Σ. Ζαριανόπουλο.

Η Ομοσπονδία Εργατών Μεταλλείων και Ενέργειας κινητοποιείται ενάντια στους σχεδιασμούς που προωθούν στη Γαλλία η κυβέρνηση Μακρόν και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και την παράδοση της στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, αρχής γενομένης από την παράδοση μεγάλων υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής. Πρόκειται για τους ίδιους σχεδιασμούς που προωθεί στην Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από κοινού με την ΕΕ, μετατρέποντας την ενέργεια σε πανάκριβο εμπόρευμα.
Στον χαιρετισμό του, εκ μέρους της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα των Γάλλων εργατών, τόνισε ότι η πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας εφαρμόζεται ήδη με ενιαίο τρόπο σε όλη την Ε.Ε. από τις αστικές κυβερνήσεις και τα ευρωνωσιακά όργανα, με την ενεργή στήριξη του ευρωκοινοβουλίου. Οι μονοπωλιακοί ανταγωνισμοί για την ενέργεια γεννούν τους πολέμους, όπως αυτούς που μαίνονται στη Μ. Ανατολή και τη Ν.Α. Μεσόγειο, εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για γενικευμένο αιματοκύλισμα των λαών για τα κέρδη του κεφαλαίου. Μεταφέροντας την εμπειρία της χώρας μας, υπογράμμισε ότι όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές προώθησαν  την αντιλαϊκή αυτή πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δίνει σήμερα την «χαριστική βολή», παραδίδοντας λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να ενισχύσει την κερδοφορία τους, καταδικάζοντας το λαό στην ενεργειακή φτώχεια.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί μέσα από το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και την ΠΣΟ για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και τα εργατικά δικαιώματα και κάλεσε του εργάτες να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους σε κάθε χώρα και σε όλη την Ευρώπη ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους για να γίνει η ενέργεια από απρόσιτο εμπόρευμα κοινωνικό αγαθό.                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου