Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης



Στη φετινή διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Χορωδιών & Ορχηστρών στη Θεσσαλονίκη την 18η και 19η Νοεμβρίου 2017 έλαβε μέρος ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Σαλαμίνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ».
            Ένα διήμερο γεμάτο με μουσική, τραγούδια και χαμόγελα γέμισε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης που φιλοξένησε 55 τμήματα και 2.700 καλλιτέχνες ανάμεσα σε αυτά και την χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

            Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η απόδοση του «Ύμνου προς τον Αλέξανδρο» του συνθέτη κου. Ιωάννη Τουφεξή που ερμηνεύτηκε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση από τη χορωδία του ΑΠΟΛΛΩΝΑ καθώς και η άριστη εκτέλεση της Habanera (Bizet) από τη χορωδό και σολίστ της χορωδίας μας κα. Λίνα Παππά. Τη  χορωδία διηύθυνε η μαέστρος κα. Ευαγγελία Λαμπάρα και στο πιάνο συνόδευσε ο κ. Μιχάλης Σαντοριναίος.
            Η χορωδία απέδειξε για άλλη μια φορά οτι μπορεί να στέκεται επάξια πλάι στις πιο αξιόλογες χορωδίες, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Αυτό άλλωστε αποδείχθηκε από τα θερμά χειροκροτήματα του πολυπληθούς κοινού και από τα συγχαρητήρια των διοργανωτών στη μαέστρο της χορωδίας μας.
            Το Δ.Σ. απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ευχαριστεί για την πρόσκληση και την φιλοξενία.

                                    Σαλαμίνα, 1η Δεκεμβρίου 2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          

ΒΙΛΛΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                      ΑΡΑΚΑ ΕΛΕΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου