Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αγώνας ποδηλασίας πραγματοποιήθηκε στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού («Χωράφα» Περάματος), στο πλαίσιο του χειμερινού κυπέλλου (4.11.2017)



Ο αγώνας που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, το Δήμο Περάματος, την Περιφέρεια Αττικής και τα Σωματεία «Πόρτο Λεόνε», «ΑΟ Θησέας» και «ΠΔΣ Οδυσσέας», συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και τις συμμετοχές εκατοντάδων παιδιών και ενηλίκων.
Η επιτυχημένη διοργάνωση του ποδηλατικού αγώνα αναδεικνύει τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει ο χώρος αυτός λόγω της θέσης και της έκτασής του (900 στρέμματα στο σύνολό του).
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος της παλαιάς χωματερής του Σχιστού είχε αναπλασθεί, το 1998, με κόστος τεσσάρων δισεκατομμυρίων δραχμών, αλλά εγκαταλείφθηκε και καταστράφηκε.

Οι Φορείς της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) προχώρησαν σε εργασίες εξυγίανσης και μερικής αποκατάστασης του χώρου, προκειμένου ο εγκαταλελειμμένος αυτός χώρος σταδιακά να ξαναζωντανέψει.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης με δήλωσής τους αναφέρθηκαν στην ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να ζωντανέψει ο χώρος και να αξιοποιηθούν οι πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει μέσα από σχεδιασμένες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, υπερβαίνοντας γραφειοκρατικές δυσκολίες.
Έθεσαν, δε, ως βασική προϋπόθεση να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη μόνιμη φύλαξη του χώρου προκειμένου να υπάρξει ασφαλής πρόσβαση και χρήση από τους κατοίκους, για να αποφευχθούν φαινόμενα βανδαλισμών όπως στο συνέβη στο παρελθόν και για να μπει τέλος στην ανεξέλεγκτη και παράνομη ρίψη μπαζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου