Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση σε εκδήλωση: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΜΠΑΤΗ Κυριακή, 19 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Παρουσίαση του νέου πονήματος του Ντίνου Κουμπάτη, το οποίο μόλις εκυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 'Ιανθος', υπό τον τίτλον "Γράμμα σε έναν νέο σκηνοθέτη".
Απευθύνοντας μία επιστολή παρακαταθήκης, προς έναν παλαιό μαθητή και νυν συνάδελφό του, ο συγγραφέας, επιχειρεί μία σε βάθος ανατομία της ιστορίας της σκηνοθεσίας σε όλον τον κόσμο, ενώ παράλληλα καταθέτει τις απόψεις του και τις δικές του εμπειρίες από την μαγική αυτή διεργασία, η οποία ονομάζεται "σκηνοθεσία Θεάτρου" και την οποίαν ο ίδιος θεωρεί ως ιεροτελεστία. 
Βήμα προς βήμα "διδάσκει" μέσα από τις δικές του πολύχρονες εμπειρίες στον χώρο, κάθε νέο σκηνοθέτη, ο οποίος θα ήθελε να παρακολουθήσει μεθοδικά το "μάθημα" της σκηνοθεσίας και να δημιουργήσει τι...ς δικές του τεχνικές.
Ένα βιβλίο, χρήσιμο και για κάθε φίλο του Θεάτρου, κάθε θεατή, ο οποίος θα επιθυμούσε να διεισδύσει στον μαγικό χώρο της προετοιμασίας μίας θεατρικής παράστασης, αλλά και κάθε σπουδαστή της Θεατρικής Τέχνης.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε "συλλεκτική'εκδοση", των εκατό (100) μόνον αντιτύπων. Θα παρουσιαστεί στην αίθουσα "Δημήτρης Μπόγρης" του Δημαρχείου Σαλαμίνας, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωΐ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Νομπελίστα θεατρικού συγγραφέα Luizi Pirandello "Ο Άνθρωπος με το λουλούδι στο στόμα", σε σκηνοθεσία Γιώργου Βασιλείου και με πρωταγωνιστές τον συγγραφέα και τον Παντελή Γαρείο.
Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται από την κα Άννα Χατζημιχάλη και κύριοι ομιλητές είναι οι κ.κ. Πάρις Κατσίβελος και Κωνσταντίνος Μαριδάκης. Συντονίζει η κα Σούζη Φωτίου.

Τέλος, η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου