Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Αμμόχωστος: Ζει και μας καρτερεί



Εκδήλωση μνήμης και τιμής με θέμα «Αμμόχωστος: Ζει και μας καρτερεί, αγώνας για επιστροφή» διοργάνωσε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Δ. Μπόγρη» η Γραμματεία Κυπριακού Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, με γραμματέα τον εκπαιδευτικό και τ. δημοτικό σύμβουλο Σαλαμίνας  Όμηρο Παπασάββα.
Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, ενώ μίλησαν ακόμη ο Καθηγητής του Παν/μίου της Κύπρου και πρ. πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Γιώργος Γεωργής καθώς και ο κ. Κωστάκης Χατζηκακού, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Αμμοχώστου και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗ.ΣΥ.

Ο Κ. Χατζηδάκης, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο παγκόσμιο φαινόμενο διχοτόμησης που λέγεται Κύπρος και στην εικόνα που επικρατεί σήμερα στην Αμμόχωστο, επεσήμανε δε τον κίνδυνο του «μιθριδατισμού», όπως τον χαρακτήρισε, στο ζήτημα της μαρτυρικής νήσου.   
Της εκδήλωσης προηγήθηκε έκθεση φωτογραφίας και προβολή οπτικοακουστικού υλικού και περιελάμβανε αφιέρωμα στον εθνικό ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη με ομιλήτρια την δήμαρχο Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, ενώ έκλεισε μουσικά με την πρέσβειρα τουρισμού της Κύπρου Εύη Καπάταη και τον εκπαιδευτικό Μιχάλη Νάνο. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρέσβης της Κύπρου Κυριάκος Κενεβέζος.  Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού, Καθηγητής Ιατρικής Ε.Κ.Π.Α. και πρ. υφ. Εξωτερικών Τάκης Σκανδαλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου