Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη άφησε γκρίζους υπαινιγμούς αναφορικά με την στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Σκοπιανό.
 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε το κόμμα που εκφράζει ανοικτά και ξεκάθαρα απόψεις του γύρω από το θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους, μη διστάζοντας να διαφοροποιηθούμε από σποραδικές δηλώσεις στελεχών του κυβερνητικού μας εταίρου. Στην άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία τόσο με τοποθετήσεις του επικεφαλής της Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του τομεάρχη της επί των Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου καθιστά σαφές ότι κατά την άποψή τους θεωρείται ότι η FYROM, όχι μόνο έχει πολιτικά κατοχυρωμένη τη λύση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, αλλά επίσης ότι μέσα σε αυτήν πρέπει να γίνεται αναγκαστικά και χρήση του λήμματος «Μακεδονία».
Αυτές οι τοποθετήσεις είναι εξάλλου που ξεσήκωσαν ακόμη και την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής εναντίον της ΝΔ και προσωπικά, εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία καπηλεύεται πολιτικά το βέτο στο Βουκουρέστι αξιοποιώντας την παρατεταμένη σιωπή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πρέπει να ξέρει ότι ούτε εκείνη διατηρεί το μονοπώλιο της πολιτικής αλήθειας, αλλά ούτε και διαθέτουμε μνήμη χρυσόψαρου όλοι όσοι έχουμε γνώση του πολιτικού παρασκηνίου εκείνων των ημερών και φυσικά, μαζί και ολόκληρη η κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου