Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της 4η Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού


Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και στο 16ο Δημοτικό Σχολείου Κορυδαλλού, το πρόγραμμα «KidsAthletics», που υλοποιούν οι Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά & Νήσων, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τους Σχολικούς Συμβούλους Φυσικής Αγωγής Πειραιά & Νήσων.
Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, εποπτεύεται από τον ΣΕΓΑΣ και υλοποιείται από 11 διακεκριμένους αθλητές, εργαζόμενους στην Περιφέρεια Αττικής, που έχουν πιστοποιηθεί από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του κάθε σχολείου.
Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τα αθλήματα του στίβου, μέσα από ένα διαδραστικό παιγνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στις ηλικίες τους και παράλληλα να γνωρίσουν την άθληση ως μια ευχάριστη δραστηριότητα, τρόπο ζωής και πολύτιμη εμπειρία για τους ίδιους.

Στη εκδήλωση πήραν μέρος συνολικά 450 μαθητές και μαθήτριες από τις δύο σχολικές μονάδες. Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν αναμνηστικά διπλώματα, αναδεικνύοντας τη αξία της συμμετοχής.
Το πρόγραμμα «KidsAthletics» πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου σχολείου στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.
Οι επόμενες προγραμματισμένες δράσεις έχουν ως εξής:
04/10/2017 στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.
09/10/2017 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου