Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Ξεκίνησαν τα «Σαλαμίνια»



Με την καθιερωμένη τελετή στον Τύμβο των Σαλαμινομάχων ξεκίνησαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τα «Σαλαμίνια». Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε αυτή τη χρονιά υπό τη σκιά της πρόσφατης μεγάλης οικολογικής καταστροφής με επίκεντρο ακριβώς τη θαλάσσια περιοχή της Κυνόσουρας, παρέστησαν η δήμαρχος Σαλαμίνας, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος, ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας τ. δήμαρχος Γ. Τσαβαρής, ο διοικητής του Ν/Σ Σαλαμίνας, ο δήμαρχος της Κοινότητας Χλώρακας της Κύπρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Παπαθεοχάρης, Λ. Καραγιάννη, Σ. Καρνέση,
Στ. Γεροντιώτη, Σπ. Κουτσούκος, Γ. Φιλιάγκος, Γρ. Καπετανάκης, Πρ. Γκλίστης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κ. Μαριδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Σικυωνίων και Επιδαύρου, σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων του νησιού,  ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαλαμίνας Π. Αράπης, πολλοί εκπρόσωποι της Ενόπλων Δυνάμεων, οι Ενώσεις Αποστράτων Π/Μ και Στρατού, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλόγων και φορέων, αντιπροσωπείες σχολείων κ.ά.
Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό της δημάρχου και συνεχίστηκε με την παράδοση – παραλαβή του λαβάρου των Σαλαμινομάχων από τον Δήμο Σικυωνίων στον Δήμο Επιδαύρου. Ακολούθησε το τελετουργικό δρώμενο Απολλωνίου Φωτός από την ηθοποιό Βίκυ Βιρβίλη (πρωθιέρεια) και τη Θεατρική Σκηνή «Ευριπίδης» του Δήμου Σαλαμίνας. Η σημερινή τελετή έληξε με κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή.
(Ρεπορτάζ: Βίκυ Ψυλλάκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου