Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΗΛΙΑΔΗ


Πριν από λίγες μέρες συνέβη στο νησί μας, ένα τραγικό γεγονός.                                                               
  Ένα πλοίο, φορτωμένο πετρέλαιο που βρισκόταν αγκυροβολημένο στον κόλπο των Σεληνίων ή από ατύχημα ή από κάποια εγκληματική και ανεύθυνη ενέργεια, βυθίστηκε και οι δεξαμενές του άδειασαν στη θάλασσα.
Το αποτέλεσμα ήταν η παχύρρευστη και μολυσματική αυτή κηλίδα να μολύνει τα νερά του νησιού μας και οι ακτές που πριν από λίγες μέρες κολυμπούσαμε να βαφτούν μαύρες.
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική. Η μυρωδιά του πετρελαίου σου προκαλεί πονοκέφαλο και ζαλάδα και το θέαμα φόβο, θυμό, οργή και θλίψη.

Τα βράχια και οι ακτές είναι «μαυροφορεμένες» και η θάλασσα φορά και αυτή ένα μαύρο πένθιμο ρούχο και μας δείχνει τη θλίψη της για το θάνατο των ψαριών, την καταστροφή της θαλάσσιας πανίδας και το χαμό των θαλάσσιων πουλιών.
Εμείς με τις δασκάλες μας επισκεφθήκαμε το χώρο, είδαμε από κοντά το θλιβερό αυτό θέαμα και σας στέλνουμε φωτογραφίες και βίντεο απ’ τον τόπο της καταστροφής.
H Σαλαμίνα ζητά βοήθεια. Εμείς τα μικρά παιδιά δικαιούμαστε να ζούμε σ’ ένα καθαρό περιβάλλον.
Έχουμε συνηθίσει να ζούμε σ’ ένα νησί που περιβάλλεται από θάλασσα και όχι από πετρέλαιο.
Βοηθήστε με όποιο τρόπο μπορείτε να αποκατασταθεί η βλάβη που έχει προκληθεί απ’ την μαύρη μάστιγα των θαλασσών, ώστε να μπορέσουμε το καλοκαίρι που θα έρθει να σας στείλουμε αφίσες με γαλάζια και χαρούμενα χρώματα και όχι θάλασσες μαύρες και κατεστραμμένους βυθούς.
   

                                                         ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ
                                               ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΗΛΙΑΔΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου