Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Άλλο να τ΄ ακούς κι άλλο να το βλέπεις!



Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς αυτό που βλέπει όποιος βρίσκεται από χθες στα κοσμοπολίτικα Σελήνια, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ» τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ΝΔ της νησίδας Αταλάντης. Μεγάλες ποσότητες μαζούτ έχουν κατακλύσει τις ακτές κατά μήκος των Σεληνίων από την Κυνοσούρα μέχρι το λιμανάκι μετά το Πέτρινο Θεατράκι, καθιστώντας αποπνιχτική την ατμόσφαιρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη θαλάσσια οικολογική καταστροφή τα τελευταία χρόνια στο νησί!

Ήδη από το πρωί βρίσκονται ανοιχτά και στις ακτές των Σεληνίων ρυμουλκά σκάφη και συνεργεία των εταιριών που έχουν αναλάβει την απορρύπανση , επιχειρώντας – όπως μας είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας Μ. Κορρός -  αφενός να μπλοκάρουν μέσα στη θάλασσα την περαιτέρω εξάπλωση και αφετέρου να καθαρίσουν τις ακτές. Πάντως οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον ένα μήνα.
Στο σημείο, βρέθηκαν επίσης η δήμαρχος Σαλαμίνας Ι. Νάννου, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Ράπτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, κ.ά.
Σήμερα το απόγευμα στις 6.00 συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα. Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν πριν λίγη ώρα και αποτυπώνουν, όσο είναι δυνατό, το τραγικό σκηνικό. 


Περισσότερες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο φ/β

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου