Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Τα ΤΕΛΑΜΩΝΕΙΑ ξαναγυρίζουν

Κλίμα χαράς και συγκίνησης επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής, 14/7/2017, στο κατάμεστο Πέτρινο Θεατράκι των Σεληνίων. 


Με μια θεαματική μουσικοχορευτική παράσταση, ο Σύλλογος ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ επανήλθε δυναμικά στα πολιτιστικά δρώμενα της Σαλαμίνας, έπειτα από αναγκαστική αποχή, λόγω της πυρκαϊάς, που κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του το 2015. 



Η Διοίκηση και τα μέλη του ΤΕΛΑΜΩΝΑ, που αναστήσανε τον Σύλλογο κυριολεκτικά από την τέφρα του, οργάνωσαν, για να το γιορτάσουν, ένα χορταστικό υπερθέαμα αντάξιο των γνωστών παλιών ΤΕΛΑΜΩΝΕΙΩΝ. Την βραδιά άνοιξε το Τμήμα Παίδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σαλαμίνας, που απέδωσε χαρακτηριστικούς Κρητικούς χορούς, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες. 

Στην συνέχεια ακολούθησαν εμφανίσεις 4 νέων Σαλαμινιωτών, των γνωστών μας και από το φετινό THE VOICE OF GREECE, Γιάννη Φακίνου και Ελευθερίας Παπαμιχαήλ, καθώς και των Θανάση Νάννου και Νίκου Λαδουκάκη, που ερμήνευσαν δημοφιλή τραγούδια ποικίλου ρεπερτορίου, δικά τους και δεύτερες εκτελέσεις. Ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονταν σύγχρονες χορογραφίες από το Χοροθεατρικό Σχήμα του ΤΕΛΑΜΩΝΑ, "ΚΟΥΦΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ", που αποτελεί φυτώριο νέων χορευτών και ηθοποιών για όλο το νησί. 

Η σκηνοθετική επιμέλεια και οι χορογραφίες της παράστασης ήταν της Μαριλίζας Ξυδάκη και οι φωτισμοί του Κώστα Δημητρόπουλου. Στην αρχή της βραδιάς τιμήθηκε από τον ΤΕΛΑΜΩΝΑ και ο Αθηναίος φωτογράφος Γιάννης Καρνεσιώτης, ο οποίος έχει συνδεθεί ιδιαίτερα μ,ε το νησί μας την τελευταία δεκαετία και υποστηρίζει φωτογραφικά και ηθικά όχι μόνο τον Σύλλογο, αλλά και πολλούς άλλους νέους καλλιτέχνες της Σαλαμίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου