Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Κατάντια



Σήριαλ Βαρουφάκη συνέχεια. Σαν τη «Λάμψη» του Φώσκολου ένα πράγμα, σε συνέχειες, που δεν έλεγε να τελειώσει. Ωσάν άλλος «βουλευτής ο αδικηθείς», που θα λέγαμε και στα μέρη μας, ο πρ. υπουργός συνεχίζει τη διαφημιστική καμπάνια του τελευταίου βιβλίου του, επιχειρώντας να μας εγκαταστήσει πίσω από την κλειδαρότρυπα του Μαξίμου και βγάζοντας στη φόρα δύο και τεσσάρων χρόνων μηνύματα και ιδιωτικούς διαλόγους που ανάθεμα κι αν ενδιαφέρουν πια κανέναν. Το βέβαιον είναι πως ο κ. Βαρουφάκης, με τις αποκαλύψεις αυτές, προβάλλει εαυτόν  στο μέλλον ως τον πλέον αξιόπιστο συνεργάτη. Εδώ κι αν πάει κείνο το «Κρατάς μυστικό;» «Εγώ; Τάφος παιδί μου!»

Αυτά παθαίνεις Αλέξη μου όταν κακομαθαίνεις κι άλλο ήδη κακομαθημένα παιδιά. Πέσανε τα φώτα στο Γιάννη και να τι κασκόλ φορά ο Γιάννης, και να πόσο του πάει που΄ ναι μηχανόβιος ο Γιάννης, και να εθεάθη ινκόγκνιτο στο σινεμά ο Γιάννης, και να οι Ελληνίδες κάθε ηλικίας να κόβουνε φλέβες για το καραφλό αγόρι, ήτανε που ήτανε, πολύ θέλει; Άφησε τη μηχανή ο Γιάννης και καβαλίκεψε την κάλαμον της πολιτικής, την οποία πριν απ΄ αυτόν πολλοί άλλοι με λιγότερα προσόντα καβάλησαν και ξεκαβάλησαν με αρκούντως πεσμένα τα φτερά.
Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή όχι σε κάποια σημεία, αυτό κανείς μας δεν μπορεί να το πει με σιγουριά, αλλά η εικόνα από μόνη της ενός ιδιαίτερα προβεβλημένου πρώην υπουργού Οικονομικών – με τέτοιες επιστημονικές περγαμηνές μάλιστα – να ΄ χει βγει σαν την αλεπού στο παζάρι και να προσφέρει με δόσεις φθηνά λαϊκά αναγνώσματα προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού, με εμφανείς στόχους την παράταση της δημοσιότητας και τις καλές πωλήσεις του βιβλίου του, μου κάνει μεγάλη κατάντια αδερφέ. Κι οπωσδήποτε δεν προδιαγράφει λαμπρή πολιτική καριέρα, όπως πιθανόν ονειρεύεται.
Βίκυ Ψυλλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου