Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής στο Ευρω-μεσογειακό Συνέδριο Καινοτομίας “The Next Society”



(με 2 αποσπάσματα – VIDEO από την ομιλία της Περιφερειάρχη)
Ρ. Δούρου: «Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές κύτταρα αξιοποίησης της καινοτομίας»
«Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές μπορούν να αναδειχθούν σε αποτελεσματικά κύτταρα  αξιοποίησης της καινοτομίας, βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, σε παράγοντες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών», τόνισε μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο Ευρω-μεσογειακό Συνέδριο Καινοτομίας “The Next Society”. «Αυτή η διαπίστωση ενισχύεται και από το γεγονός ότι στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, διανύουμε περίοδο μετάβασης από την Ευρώπη των κρατών, στην Ευρώπη των Περιφερειών στη βάση πολιτικών αποκέντρωσης και περιφερειοποίησης», παρατήρησε η ίδια.
Η διοργάνωση του σημερινού Συνεδρίου αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) και του ΑΝΙΜΑ Investment Network, με την υποστήριξη του EU4Innovation.

Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη:
·         Το συνέδριό σας διεξάγεται σε μια πραγματικά κρίσιμη αλλά και καθοριστική συγκυρία, που αναδεικνύει διεθνή, ευρωπαϊκά, εθνικά, τοπικά διακυβεύματα. Διακυβεύματα που αφορούν στο μέλλον της εργασίας και στο είδος της κοινωνίας που αυτό συνεπάγεται.
·         Σε διεθνές επίπεδο, αποτελεί σήμερα κοινή παραδοχή, ότι στα αιτήματα που θέτει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και το νέο, οικονομικά και τεχνολογικά, περιβάλλον που δημιουργεί, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές έχουν και λόγο και ρόλο.
·         Το πεδίο δράσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι λοιπόν δεδομένο και κρίσιμο. Στη χώρα μας ειδικότερα, αυτό έγκειται στην αναστροφή του ρεύματος φυγής των νέων επιστημόνων, των νέων επιχειρηματιών. Μια αναστροφή που κτίζεται σταδιακά μέσα από τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος νέας επιχειρηματικότητας και καινοτομίας που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αλλά και τις δυνατότητές των νέων ανθρώπων.
·         Κρινόμαστε από την απόφασή μας να αθροίσουμε δυνάμεις και πόρους στο πλαίσιο μιας ευρείας στρατηγικής που επιβάλλει συνέργεια και συναντίληψη. Με στόχο τη δημιουργία νέων ευκαιριών μέσω της εξειδίκευσης στο πλαίσιο μιας συνεκτικής κοινωνίας. Με καταλύτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, μέσα από νέο Δίκτυο Παραγωγικών Δυνάμεων.
·         Γιατί η «επόμενη κοινωνία» ξεκινά σήμερα και οφείλει να έχει κοινωνικό πρόσημο. Το πρόσημο της δημιουργικής επιχειρηματικότητας των νέων, των δυναμικών κόμβων καινοτομίας και εξειδίκευσης, της γαλάζιας ανάπτυξης. Με δύο λόγια: της αξιοπρεπούς ζωής για τους πολίτες της Αττικής, της Ελλάδας, της Μεσογείου, της Ευρώπης.

Video από την ομιλία της Περιφερειάρχη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου