Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Βαθύ χάσμα στη δημοτική αρχή




Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αν κάτι έβγαλε περισσότερο ακόμη κι από την ένδεια των επιχειρημάτων ήταν το βαθύ χάσμα που διαφαίνεται πλέον καθαρότατα ανάμεσα στα μέλη της δημοτικής ομάδας μετά τις τελευταίες κωμικοτραγικές δημαιρεσίες, τους ορισμούς των νέων αντιδημάρχων και την ψήφιση προέδρων και αντιπροέδρων για τα νομικά πρόσωπα.
Πρώτα απ΄ όλα κανείς, ούτε από την συμπολίτευση ούτε από την αντιπολίτευση, δεν αποδέχεται την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Άπαντες πια απευθύνονται σ΄ εκείνην με απαξιωτικά λόγια, στον ενικό πολλές φορές,  με προσφωνήσεις του τύπου «προεδρεύουσα», «πρόεδρος της μειοψηφίας», «επικεφαλής του προεδρείου» στην καλύτερη. Τόσο ο κ. Χατζής, όσο και οι κ. Λένης και Μπίλιας επανειλημμένα και χθες άσκησαν δριμεία κριτική στη στάση και στον προκλητικό τρόπο που, κατά ομολογία όλων,  προεδρεύει.
Από την άλλη, ήρθαν θέματα που δίχασαν την πλειοψηφία, όπως εκείνο της δωρεάς τάφου στο Κοιμητήριο της Κ. Βίγλας σε δημότισσα αντί ανταλλάγματος (διάφορες εργασίες που έχει ανάγκη το κοιμητήριο), το οποίο δεν ψηφίστηκε, μάλιστα ο αναπλ. Δήμαρχος Ν. Αγαπίου υπήρξε καταπέλτης εναντίον μιας τέτοιας απόφασης.

Ο δε κ. Χατζής, αναφερόμενος στην αποχέτευση των Παλουκίων, κατέκρινε όλους τους δημάρχους μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης  και της σημερινής δημοτικής αρχής, ενώ, εμμέσως πλην σαφώς, έριξε τα βέλη του και κατά του επιτυχημένου μέχρι τώρα Μ. Κορρού. Λες κι ο ίδιος βρίσκεται σε άλλη παράταξη!
Η διχογνωμία φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα τη δήμαρχο, η οποία, ενώ επιχείρησε να ξεκινήσει τη συνεδρίαση σε κλίμα συναινετικό, στη συνέχεια και χωρίς ιδιαίτερο λόγο ανέβασε τους τόνους ξεσπώντας, πού αλλού; Στη μείζονα  αντιπολίτευση και στον Γ. Τσαβαρή, τον οποίο κατηγόρησε στο ξεκάρφωτο για ζητήματα, στα οποία ο τ. δήμαρχος  έχει ήδη αθωωθεί από το δικαστήρια.
Το πολύωρο συμβούλιο τελείωσε γύρω στα μεσάνυχτα. Στην τελευταία ψηφοφορία παραβρέθηκαν και ψήφισαν μόλις  11 ή 12 σύμβουλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αρχειοθήκη ιστολογίου